Gazete Vatan Logo

IAB, Suzan Sabancı Dinçer’in ev sahipliğinde bir araya gelecek

Akbank Uluslararası Danışma Kurulu (IAB) bu yıl Suzan Sabancı Dinçer’in ev sahipliğinde Türkiye’de bir araya gelecek. Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Uluslararası Danışma Kurulumuz zengin bir bilgi ve tecrübeyi Akbank’ta buluşturuyor” dedi.

IAB, Suzan Sabancı Dinçer’in ev sahipliğinde bir araya gelecek

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Olağan Genel Kurul sonrasında yaptığı açıklamada, “Akbank’ın en büyük güçlerinden biri de Uluslararası Danışma Kurulu. Kurulumuz her biri kendi alanının son derece deneyimli üyeleriyle bankamızın güçlü performansına önemli katkılarda bulunmakta, dünyanın farklı yerlerinden zengin bir bilgi ve tecrübeyi Akbank’ta buluşturmaktadır. Bu yıl 14.yılına giren Kurulumuz, müşterilerimize en iyi hizmeti sunma taahhüdümüzün de bir kanıtı niteliğindedir. Her zaman bir adım önde olmamıza ve değişen ortama uyum sağlamamıza imkân veren Uluslararası Danışma Kurulumuza katkıları ve özverileri için şükranlarımı sunmak isterim. Akbank’ı daha da güçlendirmek için birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Bu yıl Suzan Sabancı Dinçer’in ev sahipliğinde Türkiye’de bir araya gelecek olan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu (IAB) 2009 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in liderliğinde küresel ve yerel gelişmeleri değerlendirmek ve bunların Akbank için stratejik çıkarımlarını tartışmak için kuruldu.

Haberin Devamı

Sabancı Dinçer başkanlığında toplanan IAB şu isimlerden oluşuyor: TGG Group Yönetici Ortağı Hamid Biglari; JP Morgan Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Sir Winfried Bischoff; Lordlar Kamarası Yaşam Boyu Üyesi, Birleşik Krallık eski Ticaret ve Yatırım'dan Sorumlu Devlet Bakanı ve HSBC Holdings plc eski Grup Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Green; Olayan Financing Company Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Lubna Olayan; Harvard Business School Öğretim Üyesi Dante Roscini; Zurich Insurance Group Ltd. ve Zurich Insurance Company Ltd Yönetim Kurulu Başkanı Tom de Swaan; Societe Generale Yönetim Kurulu Başkanı Lorenzo Bini Smaghi; Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil; Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye Eyüp Engin; Akbank Kredilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Ahmet Fuat Ayla.