Gazete Vatan Logo

Hepsi imha edildi! 115 kozmetik ürününün 100’ü uygunsuz çıktı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) denetim sonuçlarını açıkladı. Denetlenen 115 kozmetik ürününün 100’ü uygunsuz şartlarda piyasaya sunulduğu belirlendi. Ürünlerle ilgili para cezası uygulandı.

Hepsi imha edildi! 115 kozmetik ürününün 100’ü uygunsuz çıktı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023’ün ilk çeyreğinde yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre denetlenen 115 kozmetik ürününün 100’ü uygunsuz şartlarda piyasaya sunuldu. Kurum, bu ürünlerle ilgili toplam 414 bin 50 liralık para cezası uyguladı.

İMHA EDİLDİ

Sahte-kaçak-taklit olduğu belirlenen 73 bin 527 adet Parfüm ve Deodorant ise imha edildi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, kasım ayında yürürlüğe girecek olan yeni Kozmetik Yönetmeliği’nin 8 Mayıs’ta yayınlandığını hatırlatarak, “Bundan sonra kozmetik firmalarına daha fazla sorumluluk düşüyor. Yönetmeliğin hemen yürürlüğe girmesini dilerdik” dedi.

Saydan, şunları söyledi:

“Tüketimin bu kadar büyümesi, güvensiz Kozmetik ürünlerinin de artmasına neden oluyor. Bilinen en ünlü kozmetik markalarının dahi sahteleri internette satılabiliyor. İnternet gibi ortamlarda çok sayıda kalitesiz, sahte ürünlerin olması ve tüketicilerin bu ürünleri kullanıp zarar görmesi endişe verici. TİTCK, internet denetimlerini de etkin bir şekilde yürütüyor. Bilinçli tüketim önemli, denetimler artmalı.”

Haberin Devamı