Gazete Vatan Logo

Hasta çocuklara mutluluk!

‘Mickey’ler boyanacak dilekler gerçek olacak

Hasta çocuklara mutluluk!

Ajda Pekkan’dan Nebahat Çehre’ye, Revna Demirören’den Suzan Sabancı Dinçer’e 122 kişi Mickey heykelcikleri tasarladı. 13 Nisan’da satılacak heykellerden elde edilecek gelirle hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocukların dilekleri gerçekleştirilecek.

Forum İstanbul, Disney Türkiye ve Bir Dilek Tut Türkiye, çocukların dileklerini gerçeğe dönüştürmek için güçlerini birleştirdi. “Mickey’nin Hayal Gücü Atölyesi” adı verilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, tüm dünyada çocukların en sevdiği çizgi film karakterlerinden biri olan Mickey Mouse’un bembeyaz heykelcikleri; medya, sanat, spor ve cemiyet dünyasından temsilciler tarafından tasarlanarak renkli ve eğlenceli şekillere bürünecek.

Ajda Pekkan’dan Nebahat Çehre’ye, Revna Demirören’den Suzan Sabancı Dinçer’e 122 kişinin hayal gücünü yansıtan Mickey heykelcikleri, 13 Nisan’da Four Seasons Hotel’de düzenlenecek özel davette satılacak. Satıştan elde edilecek gelir Bir Dilek Tut Türkiye’ye bağışlanarak 3-18 yaş arası hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirmek üzere kullanılacak. 20-23 Nisan arasında ise Forum İstanbul’da LETS Kırtasiye katkılarıyla gerçekleşecek Mickey’nin Hayal Gücü Atölyesi ile herkes, hayalindeki Mickey’i tasarlayabilecek.

Forum İstanbul’da sergi

Ayrıca, ünlüler tarafından tasarlanan Mickey heykelcikleri de bu tarihler arasında Forum İstanbul’da sergilenecek. Bir Dilek Tut Türkiye Başkanı Carole Hakko, dernek olarak bugüne kadar 2 bin çocuğun dileğini gerçeğe dönüştürdüklerini, projeyle daha fazla çocuğa ulaşabilmeyi hedeflediklerini söyledi. Hakko, “Hayati tehlikesi olan hastalıklarla boğuşan çocukların imkansız gördükleri bir şeyi gerçekleştirirsek mücadele güçlerinin artacağına, bir süreliğine de olsa hastalıklarını unutacaklarına inanıyoruz. Çocuklar umutlanınca kurtulma şansları da artıyor” dedi.


The Walt Disney Company Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan Ülke Müdürü Sinan Ceylan, şirketin 33 yıldır Make a Wish ile işbirliği yaptığını ve dünyada çocukların dileğinin genellikle Disneyland’e gitmek, Disney karakterleriyla tanışmak olduğunu anlattı. Ceylah, Türkiye’de de çocuklara yönelik proje gündeme gelince Bir Dilek Tut Türkiye ile irtibata geçtiklerini kaydetti.

3 bin tane Mickey getirildi

SİNAN Ceylan, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Projenin iki ayağı var. İstanbul Forum’da 20-23 Nisan tarihleri arasında 15.5 cm’lik bembeyaz Mickey heykelciklerimiz var. Oraya gelecek tüm çocuklar bu heykelcikleri boyayacak, süsleyecek ve giydirecek. 3 bin tane heykelcik getirdik. İkici ayakta da 122 ünlü isme heykelcik gönderdik. Onların tasarladıklarını 13 Nisan’da satışa sunacağız. Bir Dilek Tut Türkiye’ye de bu vasıtayla gelir sağlansın istedik. Bir de sürprizimiz var. Ünlü bir ressamımızın boyadığı büyük bir Mickey heykeli de derneğe destek için o gün satılacak.” Bu projenin kendileri için yılın en önemli etkinliği olduğunu belirten Forum İstanbul Pazarlama Direktörü Binnaz Dinçer de ünlülerin tasarladığı 122 Mickey heykelciğini Forum İstanbul’da sergileyeceklerini söyledi.

SULTAN DA VAR PERİ DE

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Valide Sultan’ı canlandıran Nebahat Çehre, bu rolüne uyan bir Mickey tasarladı (Solda). Revna Demirören ise sihirli değneği olan bir peri tasarlamış (Yukarıda).

Yüzlerce dilek bekliyor

BİR Dilek Tut Türkiye’nin 2000 yılında kurulduğunu anlatan Carole Hakko, bugüne kadar 2 bin dileği gerçekleştirdiklerini, birkaç yüz dileğin ise gerçekleşmeyi beklediğini söyledi. Derneğin birçok gönüllü destekçisi olduğunu ancak düzenli bir gelire ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Hakko, şöyle devam etti: “71 ilde, 3 bin civarında gönüllümüz var. Bağışlar oluyor, şirketlerle işbirliği yapıyoruz ama düzenli bir gelirimizin olması gerekiyor. Halktan da destek bekliyoruz. Herkes her ay 50 kuruş bile verse bizim için önemli bir destek olur. Şu anda birkaç yüz çocuğumuz dileğinin gerçekleşmesini bekliyor.

En çok yatak odası istiyorlar

CAROLE Hakko, dilekleri gerçekleştirme süreçlerini şöyle anlattı: “Dileklerde 4 kategori var. Tanışmak, sahip olmak, biri olmak ve bir yerlere gitmek. Türkiye’de çoğunlukla sahip olmak ön plana çıkıyor. Çocuklar en çok yatak odası, tablet veya bilgisayar sahibi olmak istiyor. Polis, sahil güvenlik, helikopter pilotu olmak isteyenler var. Bu şekilde bir gönüllümüzün desteğiyle çocuklarımızdan birini Bodrum’a sahil güvenlik olma dileğini gerçekleştirmeye götürdük. Bir çocuğumuz polis olmak istiyordu. Emniyet Müdürlüğü’nün de büyük desteğiyle inanılmaz güzel bir şekilde dileğini gerçekleştirdik. Yollar kesildi, hırsız kovalandı, helikopterlere binildi. Çocuğumuzun günün sonundaki mutluluğu görülmeye değerdi.”

Haberin Devamı