Gazete Vatan Logo

Halka arz takvimi 2022-2023! Yeni halka arzlar hangileri? Hangi şirketler halka arz olacak? Yeni halka arz olacak hisseler, fiyatlar ve hisse kodları

2022 yılı halka arz süreci açısından yoğun bir yıl oldu. Yılın sonuna yaklaşılırken son haftada ve 2023 ocak ayının ilk haftasında yeni halka arz olacak şirketler belli oldu. Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuran şirketlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Başta enerji piyasası olmak üzere, gıda, sağlık, gayrimenkul ve savunma sanayi sektörleri halka arz takvimini açıkladı. Astor Enerji, Söke Değirmencilik, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri ve Oncosem Onkolojik Sistemler halka arz edilecek. Peki, Yeni halka arzlar hangileri? Hangi şirketler halka arz olacak? Yeni halka arz olacak hisseler, fiyatlar ve hisse kodları!

Halka arz takvimi 2022-2023! Yeni halka arzlar hangileri? Hangi şirketler halka arz olacak? Yeni halka arz olacak hisseler, fiyatlar ve hisse kodları

Halka arz edilecek yeni hisseler belli oldu. Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusu yapan ve süreci onaylanan şirketler belli oldu. Başta enerji piyasası olmak üzere, gıda, sağlık, gayrimenkul ve savunma sanayi sektörleri halka arz takvimini açıkladı. Astor Enerji, Söke Değirmencilik, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri ve Oncosem Onkolojik Sistemler halka arz edilecek.

YENİ HALKA ARZ OLACAK HİSSELER, FİYATLAR VE HİSSE KODLARI

SDTTR halka arz ne zaman?

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arz tarihleri 28-29 Aralık 2022 olarak belirlendi. SDT halka arzında hisseler, 32 TL sabit fiyattan satışa sunulacak. Pay dağıtımı eşit dağıtım yöntemiyle yapılacak. SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri, halka arz ile 50.000.000 TL olan mevcut sermayesini 8.000.000 TL artırarak 58.000.000 TL’ye çıkaracak. Aynı zamanda halka arzda mevcut ortaklardan Mehmet Dora'ya ait 4.037.500 TL nominal değerli paylar ile Mustafa Fatih Ünal'a ait 212.500 TL nominal değerli paylar da halka arz edilecek. Böylece SDT, halka arz aşamasında 12.250.000 TL nominal değerli payı satışa sunacak.

Haberin Devamı

ONCOSEM halka arz ne zaman?

Oncosem'in halka arz tarihi henüz duyurulmadı. Ana pazarda işlem görecek Oncosem halka arz hisselerini eşit dağıtım yoluyla halka arz edecek. Halka arz tarihi 28-29 Aralık 2022 olarak duyuruldu.

Ferbis halka arz talep toplama tarihleri belli oldu mu?

Hektaş Ticaret'in iştiraki Ferbis Tarım halka arz oluyor. Ferbis için SPK'ya başvruda bulunulacağını açıklayan Ferbis Tarım ile ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Tarım ilaçları imal, ithal ve pazarlaması alanlarında faaliyet gösteren Ferbis Tarım Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi ("Ferbis")'in paylarının halka arz yöntemiyle Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem görmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Ferbis halka arz sürecinin henüz detayları belli olmadı.

ASTOR ne zaman halka arz olacak?

Yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji'nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. TEB Yatırım liderliğindeki halka arza ilişkin SPK onaylı izahname ve ekleri ile talep toplama tarihleri içeren tasarruf sahiplerine satış duyurusu Kamu Aydınlatma Platformu'nda (www.kap.org.tr), http://www.astoras.com.tr ve www.tebyatirim.com.tr adreslerinde duyurulacak.

Haberin Devamı

Söke un halka arz ne zaman?

SPK, Söke Un halka arz başvurusunu onayladı. Söke Değirmencilik halka arzı 4-5-6 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Halka Arz Fiyatı 7,50 TL olarak belirlendi. Söke Değirmencilik, QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla alınabilecek. Söke Değirmencilik, halka arz talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından borsada işlem görmeye başlayacak, ancak henüz tarih belli değil. Söke Değirmencilik hisse kodu #SOKE olarak açıklandı. Söke Değirmencilik şirketi 77,500,000 lot veriyor.