Gazete Vatan Logo

Gelir belgesi nasıl alınır? Gelir durumunu gösteren belge nereden alınır? e-Devlet gelir belgesi sorgulama ekranı!

Üniversite kayıtları başladı. Öğrenciler kayıt işlemlerini tamamlarken, yurt ve burs işlemleri için başvurularını gerçekleştiriliyor. Bazı belediyelerin yurt başvuru sürecinde istenen gelir durumunu gösteren belgenin nereden temin edileceğini araştırıyor. Peki, Gelir belgesi nasıl alınır? Gelir durumunu gösteren belge nereden alınır? e-Devlet gelir belgesi sorgulama ekranı!

Gelir belgesi nasıl alınır? Gelir durumunu gösteren belge nereden alınır? e-Devlet gelir belgesi sorgulama ekranı!

Üniversitelerde kayıtlar başladı. Öğrenciler kayıtlarını olurken, yaşadığı şehirden farklı bir şehirde eğitim alacaklar için yurt ve burs telaşı başladı. Başta kamu yurtları olmak üzere belediyelerin yurt başvurularında istenen gelir durumunu gösteren belge, e-Devlet üzerinden edinilebiliyor. Peki, Gelir belgesi nasıl alınır? Gelir durumunu gösteren belge nereden alınır? e-Devlet gelir belgesi sorgulama ekranı!

GELİR BELGESİ NEDİR?

Aile Gelir Belgesi veya Maaş Bordrosu, bir kişinin aylık gelir durumunu gösteren belgedir.

GELİR BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

Çeşitli kurumlara ibraz için gerekli olan gelir durumunu gösteren belge, e-devlet sisteminde bulunan e-bordro bölümünden temin edilebiliyor.

E-Devlet Kapısı’na giriş yapılır. Siteye giriş yapıldıktan sonra karşınıza çıkanseçeneklerden Kurumlar’a tıklanır. H” harfine tıklayarak, “Hazine ve Maliye Bakanlığı”seçilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti ’ne girilir. Açılan sayfadan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosunun çıktısı alınarak işlem tamamlanır.

Haberin Devamı