Gazete Vatan Logo

Geleceğimizi yakamadılar

İş Bankası’nın satrançta ana sponsorluğunu 6 yıl uzatan protokol imza törenine Mardin’deki Ömerli Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinden gelen mektup damgasını vurdu.

Geleceğimizi yakamadılar

Mektupta, ‘Teröristler okulumuzu yaktı. Satranç sınıfımızın yanmaması acımızı hafifletti” deniliyor

İş Bankası, satrancın ülkede yaygınlaşması amacıyla 10 yıldır devam ettirdiği Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğunu 6 yıl daha sürdürmek üzere bir protokol imzaladı. İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve Genel Müdür Adnan Bali’nin ev sahipliğinde, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve uluslararası turnuvalarda ödül alan bazı sporcuların da katıldığı imza töreni düzenlendi. Federasyon Başkanı Gülkız Tulay’ın törende Mardin’in Ömerli ilçesindeki Ömerli Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinden gelen mektubu okuması, duygusal anların yaşanmasına yol açtı. Okulda öğrenim gören 256 kız ve erkek öğrenci adına yazılan mektupta, Rıdvan Akyol adında satranç il hakeminin okula müdür gelmesiyle ilk kez ‘satranç’ kelimesini duydukları, İş Bankası’nın satranç sınıfı açmasıyla da satrancı öğrenmeye başladıkları dile getirildi. Mektup şöyle devam ediyor: “Artık sorunlarımızı değil, hamlelerimizi düşünmeye başladık. Sonra hamleleri değil, geleceğimizi planladık. Bu sene okullar açılmadan önce Eylül ayında teröristler okulumuzu yaktı. Bizi korkutmaktı amaçları. Bir süre okula gidemedik. En çok satranç sınıfımızı merak ettik. Acaba yanmış mıydı? Müdürümüzün odası ve bizim odalarımız yanmıştı ama satranç sınıfımız yanmamıştı. Okulumuzun acısını biraz olsun hafifletmişti.”

Haberin Devamı

Enseyi karartacak durumda değiliz

Ersin Özince konuşmasında, 10 yılda 15 bine yakın satranç sınıfı açtıklarını söyledi. Özince, son dönemde bölgedeki sıcak gelişmelere ilişkin soruyu yanıtlarken, İş Bankası ve Şişe Cam Fabrikaları ile Rusya’da sabit yatırımı en çok olan kuruluşlardan biri olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti: “Riskler, yönetilmek içindir. Ülkemiz çok daha zor dönemlerin üstesinden geldiği düşünüldüğünde hiçbir şekilde enseyi karartacak durumda değiliz. Hepimizin bugünlerin temelini atan o insanların bakış açısına her konuda dönüp bakmalıyız. O zaman böyle günlük sıkıntıları hiç vesvese konusu yapmayız.” İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de “Satrançta Janet Yellen’in mi yoksa ünlü satranç ustası Bobby Fischer’in mi karşısına oturmak istersiniz?” sorusuna, “Her halükarda Yellen’in karşısına oturmak istemezdim” yanıtını verdi.

Haberin Devamı