Gazete Vatan Logo

Garanti Bankası'ndan hesabı olanlara duyuru

Garanti BBVA, bankada hesabı olanlara ilişkin bir duyuru yayımladı. Garanti BBVA yaptığı duyuruda zaman aşımına uğrayan mevduat ve emanet hesaplara ilişkin 10 yıllık süreye dikkat çekildi.Aranmayan hesapların 10 yılı sonunda zaman aşımına uğrayacağı belirtilerek internet sitesinde listenin yayımlandığı belirtildi. Listede ismi olan müşterilerin ya da mirasçılarının en geç 15 Haziran 2020 tarihi kadar hesaplarının bulunduğu şubeye başvurmaları istendi.

Garanti Bankası'ndan hesabı olanlara duyuru

Garanti Bankası'nda hesabı olanlara duyuru. Bilindiği üzere 5411 Sayılı Bankacılık Kanununun 62'nci maddesine göre, bankalar nezdlerindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

Bu nedenle bankalar şubat ayı başından itibaren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin” 8'nci maddesi gereğince zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan ediyorlar. Ayrıca çeşitli mecralarda da duyuruyorlar.

Garanti Bankası da duyuru yayımladı. Duyuruda 10 yıllık zaman aşımına konu olan hesapların internet istesinde yayımlandığı belirtildi. Listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerin 15 Haziran 2020 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zaman aşımına uğramış olan mevduat bakiyeleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir" denildi.

Haberin Devamı

İŞTE O İLAN