Gazete Vatan Logo

Firmalara, işletmelere ve girişimciye faizsiz kredi desteği yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ekonomi modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, iki önemli destek paketi hazırladıklarını bildirdi. Firmalara, işletmelere ve girişimcilere verilecek destek paketleri hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizsiz kredi desteğinin detaylarını da açıkladı. Peki, Devlet kredi desteği kimlere verilecek? İşte İşletmelere ve girişimcilere verilecek kredi desteğini detayları!

Firmalara, işletmelere ve girişimciye faizsiz kredi desteği yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında, gündemi değerlendirdi ve ekonomideki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, algının da etkisiyle enflasyonun küresel boyutta arttığı dile getirilerek, partinin kredi destekleri ve istihdam teşvik paketlerinin detaylarını paylaştı. Peki, Devlet kredi desteği kimlere verilecek? İşte İşletmelere ve girişimcilere verilecek kredi desteğini detayları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun küresel boyutta arttığını dikkat çekerek faizi düşürmek suretiyle destek paketlerini devreye alacaklarının müjdesini verdi. Erdoğan, yeni ekonomik destek paketinde yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme hedeflediklerini dile getirerek verilecek faizsiz kredinin de detaylarını paylaştı.

DEVLET KREDİ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

İki önemli destek paketi hazırladıklarını bunlardan birinin ilave istihdama destek paketi, diğerinin imalata dayalı ithal ikamesi destek paketi olduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"19 yıldır, nasıl sanayicisinden esnafına ve dar gelirlisine kadar milletimizin her kesiminin yanında durduysak, bu süreçte de hiç kimseyi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız ve ihmal etmedik, ihmal de etmeyeceğiz. Çünkü bu millet ile biz iktidar olduk. 'AK Parti milletin partisidir' dedik ve böyle yürüdük. Tabii bizim şu anda ilave istihdama destek paketimiz nedir diye sorarsanız, küçük ve orta ölçekli işletmelerimize yönelik 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza istihdama katkıları sebebiyle her yeni istihdam için 100 bin liraya kadar kredi garanti fonu kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlıyoruz. Bu paketten İŞKUR aracılığıyla faydalanmak isteyen işletmelerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu işçi ve işveren payları, 12 ayın sonuna kadar kredi faizlerinden düşülecek. Böylece yeni istihdam yapacak işletmelerimize faizsiz kredi imkanı sunmuş olacağız ki amacımız kısa sürede 11 bin firmamızın toplam tutarı 10 milyar lirayı bulan bu krediden faydalanmasını sağlayarak, 50 bin yeni istihdamın önünü açmak.

Haberin Devamı

58 İLDE YATIRIMA KREDİ GARANTİ FONU KEFALETİYLE 10 MİLYAR KREDİ DESTEĞİ!

Bunun yanında bir de imalata dayalı ithal ikamesi destek paketimiz var ki bu paketle de uzun vadeli kredi imkanı oluşturarak, üretime ve ihracata öncelik veren yatırımları destekliyoruz, destekleyeceğiz. Özellikle 3, 4, 5 ve 6. teşvik bölgelerinde yer alan 58 ilimiz ile ilçelerinde yatırım yaparak, istihdam oluşturacak girişimcilerimize bir müjdemiz var. Onu da bu akşam açıklayalım. Bu girişimcilerimizin hazine destekli kredi garanti fonu kefaletiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın vereceği 7 puana kadar faiz desteğiyle yatırım yapmalarının önünü açıyoruz. Toplam tutarı 10 milyar lirayı bulan bu destekten hamle programı kapsamında diğer illerimiz de faydalanabilecektir. İşletmelerimize, girişimcilerimize bu akşam buradan hayırlı olsun diyoruz."