Gazete Vatan Logo

FED toplantısı saat kaçta, 2023 FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı açıklandı mı?

FED toplantısı kaçta, FED faiz kararı açıklandı mı? ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklaması piyasa tarafından merakla bekleniyor. Peki, 2023 FED toplantısı ne zaman, FED toplantısı saat kaçta 2023?

FED toplantısı saat kaçta, 2023 FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı açıklandı mı?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı gündemin önemli konuları arasında yer alıyor. Piyasalar FED'in Şubat ayı faiz kararı için bekleyişini sürdürürken, yüzde 70 oranla FED'in 25 baz puanlık bir artışa gitmesi bekleniyor, yüzde 30 ihtimalle ise 50 baz puanlık bir artış da bir diğer öngörülüyor. Yılın ilk faiz kararı bugün yapılacak toplantıyla duyurulacak. Küresel piyasaların gözü ise FED'in açıklayacağı faiz kararına çevrildi. FED Başkanı Jerome Powell'ın faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak?

FED toplantısı saat kaçta, 2023 FED toplantısı ne zaman?

FED'in resmi internet sitesinde yer alan takvime göre, yılın ilk FED toplantısı 31 Aralık - 1 Şubat tarihlerinde yapılacak. 

Toplantıların ardından 1 Şubat akşamı saat 21.30'da FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenleyerek öngörülerini belirtecek.

2022 Aralık fed faiz kararı

Fed, yılın son toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Art arda 7. kez faiz artıran Fed, politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı. Fed Başkanı Powell, kararın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Gelecek toplantıda daha yavaş bir faiz artırımına gitmek mantıklı görünüyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı