Gazete Vatan Logo

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa dolar ve altın ne olur?

Küresel piyasalar FED faiz tplantısına odaklandı. Analistlere göre, 1994 yılından bu yana görülen en sert faiz artışının gelebileceği belirtileirken Fed'in bu haftaki toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa dolar ve altın ne olur? İşte detaylar…

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa dolar ve altın ne olur?

Piyasalar, Fed'den 28 yılın en sert faiz artışını bekliyor. Gözler FED toplantısına çevrilirken, FED faiz arttırımının altın ve dolara nasıl yansıyacağı merak ediliyor. FED faiz kararı yatırımcının gündeminde yer alıyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa dolar ve altın ne olur? İşte detaylar…

FED TOPLANTISI NE ZAMAN? FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı FED toplantısı 14-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 15 Haziran TSİ ile 21:00'de FED faiz kararının açıklanması bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener altın fiyatlarına yönelik yaptığı açıklamada FED'in Haziran ayı toplantısında gelen ABD enflasyon verisi göz önünde bulundurulduğunda 50 baz puanlık bir artışın neredeyse kesinleşmiş olduğuna işaret etti.

Piyasaların beklentisi de tam olarak bu yönde! Haziran ayı FED toplantısında 50 baz puanlık bir artışın gerçekleşmesi bekleniyor.