Gazete Vatan Logo

FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023

FED Aralık ayı faiz kararı için sorgulamalar arttı. Analistler FED'in faiz değişikliğine gitmeyeceğini düşünürken, gözler FED Başkanı Jarome Powell’in faiz kararı açıklamasına çevrildi. Peki, FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023

FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023

Piyasalar, FED'in Aralık ayı için faiz kararı açıklaması bekleniyor. Gözler ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'a döndü. FED Para Politikası Kurulu faiz kararı dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımlarını doğrudan etkiliyor. Peki, Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımlarını doğrudan etkileyen

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 toplantı takvimine göre FED toplantısı 12-13 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacak. Toplantının ardından FED Başkanı Powell Aralık ayı FED faiz kararını duyuracak. Faiz kararı ise 13 Aralık günü saat 21.00'de açıklanacak.

FED ARALIK FAİZ BEKLENTİSİ NE?

FED'in politika faizinde değişikliğe gitmeyeceği bekleniyor. Para piyasalarında FED’in gelecek iki toplantıda politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Analistler, FED’in enflasyonla mücadele kapsamında temkinli davranarak faiz indirimlerini erteleyebileceği ihtimalinin de masada olduğunu hatırlatarak, buna karşın Haziran toplantısına kalması halinde ilk faiz indiriminin bu toplantıda yapılmasına kesin gözüyle bakıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

KASIM AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Banka böylece 2 toplantı üst üste faizi değiştirmedi.