Gazete Vatan Logo

FED faiz kararını ne zaman açıklayacak? 2022 FED toplantısı ne zaman, FED faiz kararı ne olur, doları nasıl etkiler?

FED faiz kararı ne zaman, 2022 Şubat ayı FED faiz kararı ne olur? Piyasaların gözü kulağı 2022 Şubat ayı FED faiz kararında. Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi faizlerde artış beklentilerine yol açmış, ABD Merkez Bankası tarafından duyurulacak kararın ne zaman açıklanacağı sorgulanmaya başlanmıştı. Peki, 2022 Şubat ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı n zaman yapılacak, saat kaçta? FED faiz kararı ne olur?

FED faiz kararını ne zaman açıklayacak? 2022 FED toplantısı ne zaman, FED faiz kararı ne olur, doları nasıl etkiler?

FED toplantısı ve FED faiz kararı hakkında yapılan aramalar arttı. FED faiz kararı için gözler ABD merkez bankası açıklamalarına çevrildi. FED’in bu sene beş çeyrek puan üzeri faiz artışına gidebileceği konuşuyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, 2022 Şubat ayı FED faiz kararı doları nasıl etkiler?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 Mart FED toplantı tarihi 15 – 16 Mart FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mayıs FED toplantı tarihi 3 – 4 Mayıs FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Yeni yılın ilk ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısı gerçekleşti. Küresel piyasaların merakla beklediği toplantı sonucunda Fed faizleri yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutma kararı aldı. Geçtiğimiz yıl toplantılarında faizleri değiştirmeyen Fed'in bu sene birden fazla faiz artırımına gideceği öngörülüyor.

FOMC'da faiz oranına ilişkin karar oy birliği ile alınmış oldu. Açıklamaya göre yakın zamanda faiz oranı hedefinin artırılması düşünülüyor. Tahvil alım programı ise Mart ayında sonlandırılacak.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bugün sona eren 2 günlük toplantısında varlık alımlarının Mart ayı başlarında sona erdirilmesi kararı çıktı. Bu karar ile Fed faiz artırımlarına 16 Mart'ta yapılacak FOMC toplantısıyla başlayacağının sinyalini verdi.

Haberin Devamı

FOMC toplantısında sonra yapılan açıklamada, Fed bilançosunun küçültülmeyi faiz artırımından sonra başlanacağı da vurguladı.

FOMC açıklamasında, "Yüzde 2'nin oldukça üzerin enflasyon oranı ve güçlü bir istihdam piyasası karşısında Komite, federal fon faiz oranı için hedef aralığın artırılmasının yakında uygun olmasını bekliyor" ifadelerine yer verildi.

FOMC üyelerinin Fed bilançosunun "ciddi şekilde azaltılması" için prensipler üzerinde anlaştıklarının da ifade edildiği açıklamada, bilançonun büyüklüğünün vadesi gelen tahvillerden ana para ödemelerinin ne kadarlık kısmının yeniden yatırıma yönlendirileceğine sınırlama getirilerek yapılacağı belirtildi. Bilanço azaltımının faiz oranları artırıldıktan sonra başlayacağını ifade eden Fed, spesifik bir tarih ise vermedi.

Son dönemdeki istihdam artışlarının, Omicron varyantının rekor vaka sayılarına yol açmasına rağmen "güçlü" olduğunu belirten Fed, küresel tedarik zincirlerinde beklenen iyileşmenin enflasyonu iyileştirmesi beklentisini de sürdürdü.

Haberin Devamı