Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? FED son toplantı tarihi!

FED’in faiz kararı bekleniyor. Küresel piyasaların gözü FED faiz kararına çevrildi. FED aralık toplantısı faiz kararının yanı sıra yeni yıldaki ekonomik öngörülerini açıklayacağı toplantı olacak. Resesyon endişeleri ve ekonomik durgunluk sinyallerinin arttığı ABD’de Jerome Powell’ın açıklamaları bekleniyor. Ekonomistler, FED faiz kararı ile ilgili ipuçlarını ararken, piyasalarda temkinli duruş devam ediyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? FED son toplantı tarihi!

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? FED son toplantı tarihi!

FED toplantısı küresel piyasaların gündeminde yer alıyor. FED yıl sonu toplantısı beklenirken faiz kararının ne olacağı merak ediliyor. Resesyon endişeleri ve ekonomik durgunluk sinyallerinin arttığı ABD’de gözler Jerome Powell’ın açıklamalarında olacak.

FED FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Yılın son FED toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Toplantı sonrası FED politika faizini belirleyecek. FED aralık toplantısında yeni yıldaki ekonomik öngörüler de belli, olacak.

FED’İN SON FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

En sonki FED toplantısı 1-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Buna göre ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırdı. ABD Merkez Bankası fonlama faiz aralığını yüzde 3,75 – yüzde 4,00 olarak değiştirdi.