Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı açıklandı mı? Ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz kararı ne olur? Gözler Powell’den gelecek faiz açıklamasında!

FED faiz kararı merakla bekleniyor. FED'in alacağı karar piyasaları etkilediğinden, karar sonrası yansımanın nasıl olacağı da merakla takip ediliyor. Peki, Temmuz ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? 

FED faiz kararı açıklandı mı? Ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz kararı ne olur? Gözler Powell’den gelecek faiz açıklamasında!

FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? sorularının ardı arkası kesilmiyor. FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ilgiyle bekleniyor. Haziran ayında FED 0,75 faiz artırımı yapmıştı. Temmuz ayında FED’in alacağı faiz kararı  merak konusu oldu. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Dünyanın gündeminde bulunan FED toplantısı 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştiriliyor. FED faiz kararının 27 Temmuz tarihinde saat 21.00'de açıklanması bekleniyor.

FED İLE İLGİLİ TAHMİNLER 

Ekonomist Enver Erkan şu ifadeleri kullandı: "Fed’in Çarşamba günü yapacağı hamlede ana noktalar 75 bps mi, 100 bps mi faiz artışı olacak şeklinde izlenirken, aslına temel nokta faiz artırımlarının hızından ziyade terminal oran varsayımı ve bilanço içeriği ile alakalı verilecek ayrıntılar olacaktır. 1 Haziran’dan itibaren bilanço küçülterek QT akımını kağıt üzerinde başlatan Fed’in sıkılaşmanın etkilerini artırmak için aktif bilanço varlığı satışına ne zaman geçeceği, veya böyle bir strateji ayarlaması yapıp yapmayacağı konusu da önemli.

Haberin Devamı