Gazete Vatan Logo

Faizler silindi! Milyonlarca kişiye güzel haber, sadece ana para ödenecek...

Milyonlarca genç bekliyordu. Müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Faizler silindi. KYK borçlarının sadece ana para ödemesi yapılacak. KYK borçları konusunda milyonlarca öğrencinin araştırmaları ise sürüyor. KYK borcunu faizi ile birlikte ödeyenler faiz ödemelerinin geri alıp alınmayacağını merak ediyor. İşte KYK borç düzenlemesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Faizler silindi! Milyonlarca kişiye güzel haber, sadece ana para ödenecek...

Gerçekleştirilen Kabine Toplantısının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklamalarda bulunuldu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlar ile gündem olan KYK borçlarının alınan ana para üstüne uygulanan faiz ile birlikte verilen rakamın üç ve dört katına kadar çıkması ile birlikte gündem olan konunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan biz faize karşıyız. Gençlerimizi faize kurban etmeyeceğiz açıklamasında bulunmuştu. Kabine Toplantısı sonrasında milyonlarca genç Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek olan müjdeyi bekliyordu. Beklenen açıklama geldi.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ ANA PARA FAİZİ TAMAMEN SİLİNECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'den sonra, ''Bugüne kadar kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Mezun öğrencinin henüz SGK girişi yoksa kredini ödemesini erteleyebiliyor.

Hiç bir zaman faiz uygulaması yapmadık. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmadı. İlgili arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik, çalışmalarımıza başladık. Kredi geri ödemeleri enflasyon farkı olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılacak, yani ana para ödenecek.'' dedi.

Haberin Devamı

KYK BORÇ FAİZİ GERİ ÖDENECEK Mİ?

KYK borç faizlerinin kaldıralacağının açıklanmasının ardından faiz ödemesi yapanlar "borç faizi geri ödenir mi" aramaları yapmaya başladı. Ancak söz konusu durumla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

KYK KREDİ VE BURSU NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, bu yıl 750 bine yakın gencin yurt imkanından faydalanarak, 520 binden fazla gencin burs, 881 binden fazla gencin ise öğrenim kredisi alarak eğitim öğrenimine devam ettiğini bildirerek, geçtiğimiz 20 yılda kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdıklarını söyledi.

KYK kredi ve burs ücretleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, göreve geldiklerinde lisansta 45 lira burs veya kredi verildiğini, bugün ise 850 lira, yüksek lisansta 1700 lira, doktorada 2 bin 550 lira kredi veya burs alındığını aktardı. "KYK burs ve kredileri artacak mı?" sorusunun yanıtı da merak edilirken Erdoğan, yılbaşında bu rakamların yükseltileceğini duyurdu. Erdoğan, burs almak isteyen öğrencilerin başvurularının 12 farklı kamu kurumunun veri altyapısında yapılan taramayla gayet adil ve şeffaf bir sistemle değerlendirildiğine dikkati çekerek, öğrenim kredisinin başvuran her öğrenciye verildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Öte yandan Erdoğan, alınan kredilerin geri ödemelerinin mezuniyetten 2 yıl sonra başladığını aktardı. Bu süre içinde mezun öğrencinin sigorta girişi olan bir işe başlayamamışsa e-Devlet sistemi üzerinden ödemeyi erteleyebildiğini de belirtti. Şimdi KYK kredi ve burslarının yanı sıra KYK borçlarıyla ilgili yaşanacak gelişmeler takip ediliyor.