Gazete Vatan Logo

Faizler artıyor! Açıklamalar peş peşe geliyor, acele eden karlı çıkıyor

Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Bankalar art arda duyurdu. Faiz oranlarında değişikliğe gidiliyor. Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti BBVA tarih vererek müşterilerini SMS ile bilgilendirdi. Yeni faiz oranları belirlendi. Sayılı günler kaldı. Faizler mayıs ayında değişecek. Acil ihtiyacı olan vatandaşlar bu tarihten önce avans hesaplarından nakit çekerlerse karlı çıkacaklar.

Faizler artıyor! Açıklamalar peş peşe geliyor, acele eden karlı çıkıyor

Bankalar kredili mevduat hesabı faizlerinde değişikliğe gidiyor. Açıklamalar peş peşe geldi. Bankalar tüm müşterilerine duyurdu. Avans hesabından nakit çekecek kişiler mayıs ayı itibarı ile daha yüksek faiz ödeyecek. Faiz oranlarındaki değişiklik detayları SMS ile hesap sahiplerine bildirildi.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada yeni faiz oranlarının 27 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Bankadan yapılan açıklamada şöyle denildi;

"27.05.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Kredili Mevduat Hesabı aylık akdi faiz oranı %1,98, gecikme faiz oranı %2,28 olarak uygulanacaktır."

GARANTİ BBVA'DAN FAİZ KARARI

Garanti Bankası da faiz oranlarında değişikliğe gitti.Yeni faiz oranları 1 Mayıs'ta uygulanmaya başlayacak. Garanti BBVA'dan yapılan açıklamada, "Değerli müşterimiz, 01.05.2021 tarihinden itibaren, Avans Hesap (Kredili Mevduat Hesabi) aylık akdi faiz oranı %1.98, gecikme faiz oranı ise %2.28 olarak güncellenecektir. İyi günler dileriz" denildi.
Garanti BBVA şubat ayında avans hesap ve gecikme faiz oranlarında güncelleyeme gitmiş ve 1 Şubat 2021 tarihi itibarıyla geçerli olacak avans hesap ve gecikme faiz oranlarını açıklamıştı. Avans hesabı faiz oranı 1.89, gecikme faiz oranı ise 2.19 olarak güncellenmişti.
DENİZBANK FAİZ ORANLARI
Faiz oranlarında değişikliğe giden diğer bir banka ise Denizbank oldu. Bankadan yapılan açıklama ile faizlerin yükseleceği müşterilere bildirildi. Faizlerin değişeceği tarih 28 Mayıs olarak belirlendi.
Denizbank tarafından yapılan açıklamada "28 Mayıs 2021 itibarıyla Kurtaran Hesabınızın (KMH) aylık faiz oranı %1.98, gecikme faiz oranı %2.28 olarak uygulanacaktır. Yeni faiz oranı 28.05.2021 tarihinden sonra uygulanmaya başlanacaktır" ifadeleri kullanıldı.
KREDİLİ MEVDUAT HESABI (KMH), NAKİT AVANS NEDİR?
Banka hesabı olan ya da kredi kartı kullanan pek çok kişi nakit avas ile acil ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Kredi çekmek isteyemenler, küçük oranlardaki nakit ihtiyacını KMH ile karşılıyor. Kredili mevduat hesaplarının geri ödemeleri taksitli olarak yapılıyor. Bankalar zaman zaman nakit avans kullamak isteyen müşterileri için faiz oranlarını indiriyor. Kısa süreli Türk Lirası ihtiyaçlarınızı karşılamak için hesabınızda yeterli para olmadığında Avans Hesap (Kredili Mevduat Hesabı) limitinizi kullanabilir ve sadece kullandığınız tutar ve gün için çektiğiniz nakit avans tutarının faizini ödersiniz.

Haberin Devamı