Gazete Vatan Logo

Enflasyon oranı açıklandı mı, haziran ayı enflasyon oranı belli oldu mu? Rakamlar ne zaman açıklanacak?

Haziran ayı enflasyon oranı temmuz ayına girilmesiyle merak konusu oldu. Asgari ücret ve emekli maaşlarında belirleyici olan enflasyon oranı vatandaşın gündemindeki yeri koruyor. TÜİK tarafından duyurulacak olan haziran ayı 2022 enflasyon oranı açıklandı mı, enflasyon oranı ne zaman açıklanacak, belli oldu mu?

Enflasyon oranı açıklandı mı, haziran ayı enflasyon oranı belli oldu mu? Rakamlar ne zaman açıklanacak?

Enflasyon oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Haziran ayı geride kalırken, enflasyon oranı konusu gündeme geldi. Haziran ayı enflasyon oranı ile zam oranları belli olacağından, emekli ve memurlar gözlerini enflasyon oranlarına çevirdi. Peki, enflasyon oranları belli oldu mu?

HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANAAK?

Haziran ayı enflasyon rakamları 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak.

ENFLASYON ORANI BEKLENTİSİ NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur ve enflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi. Nebati, "2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30.95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılı Mayıs ayında ihracatın yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ek Bütçeyle amacımız; işçilerimizin, emeklilerimizin, çalışanlarımızın ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın daha fazla yanında olabilmek ve ülkemizin büyüme ve istihdam potansiyeline katkı sağlayacak yatırımları daha hızlı tamamlayabilmektir." dedi.