Gazete Vatan Logo

En uzun satış

Avrupa’nın en uzun binası olarak açılan ancak satış ve ziyaretçi sayısında umduğunu bulamayan Sapphire satılıyor. Kiler GYO, satış için Katarlı bankaya yetki verirken Nahit Kiler, “Satma zamanımız gelmişti” dedi.

En uzun satış

Kiler GYO’nun 2011’de tamamladığı Avrupa’nın en yüksek binası olan İstanbul Levent’teki 262 metrelik Sapphire, satışa çıkıyor. Daire satışında performansı düşük kalan ve AVM’de markaların birer birer ayrıldığı projede Kiler GYO’nun mülkiyetindeki birimlerin satışı için Katarlı The First Investor’a (TFI) yetki verildi.

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, projeyle ilgili herhangi bir memnuniyetsizliklerinin olmadığını belirterek, “Nihayetinde ticaret yapıyoruz. Gayrimenkul geliştiren bir şirketiz. Yeteri kadar bünyemizde tuttuk artık satma zamanımız gelmişti” dedi. Satış kararını evliliğe benzeten Kiler, “Nasıl ki evladınızı büyütüyorsunuz, yaşı geldiğinde evlenip gidiyor, bu da ona benziyor. Sapphire bizim evladımız gibi önemsediğimiz bir proje, kopacağımız bir proje değil. Tabii ki hem hüzün hem de mutluluk olacak” diye konuştu.

Satış olursa elde edecekleri kaynağı yeni proje geliştirmede kullanacaklarını ifade eden Nahit Kiler, The First Investor’ın bazı görüşmeler yaptığını, Körfez bölgesine yönelik bir hedeflerinin olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Katarlı bankaya yetki

Yetkilendirme, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi: “Şirketimiz tarafından; İstanbul Sapphire binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence’da mülkiyetimizde kalan tüm kısımların uluslararası piyasalar da dahil toplu satışı konusunda, Katar Merkez Bankası’nın düzenleyicisi olduğu ve tamamı hisseleri Katarlı Barwa Bank’a ait olan yatırım bankası The First Investor (TFI) ile bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalanmıştır.”

İstanbul Sapphire’nin inşaasına 11 bin 602 metrekare arsa üzerinde 2006 yılında başlandı. Bina, Mart 2011’de açıldı.

56 kat ve 262.5 metre anten yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek rezidans binası olan Sapphire, konut, alışveriş merkezi ve seyir terasından oluşuyor. 165 bin 139 metrekare toplam inşaat alanına sahip projede 245’i dükkân, 211’i konut olmak üzere toplam 456 bağımsız birim bulunuyor. Proje kat karşılığı yapıldığı için Kiler GYO’nun yüzde 70 payı bulunuyor.

Haberin Devamı

652.5 milyon lira değeri var

KİLER GYO’nun bu yılın 9 ayını kapsayan faaliyet raporuna göre, İstanbul Sapphire’nin ekspertiz değeri 652 milyon 559 bin 391 lira olarak belirlenmiş durumda. Faaliyet raporuna göre, Kiler GYO’ya düşen 148 daireden 30 Eylül itibarıyla 96’sı satılmış. Kiler GYO hissesi olan 52 adet satılacak bağımsız birim bulunuyor.

Metrekare fiyatı 11 bin $’ı geçti

İSTANBUL Sapphire’de satışı yapılan dairelerin metrekare birim fiyatı 9 bin ile 11 bin dolar arasında değişti. Projenin Ocak 2015’te yayımlanan gayrimenkul değerleme raporuna göre, 16’ncı katta yer alan 2+1 tipinde 170 metrekarelik bir daire 1 milyon 596 bin dolardan alıcı buldu, metrekare fiyatı 9 bin 388 dolar oldu. 15’inci katta yer alan 4+1 tipindeki 410 metrekarelik bir daire 4 milyon dolardan satıldı.

52’nci katta yer alan 160 metrekarelik 2+1 daire 1 milyon 800 bin dolardan satıldı. Bu dairede metrekare fiyatı 11 bin 250 doları gördü.