Gazete Vatan Logo

Emekli Sandığı'ndan maaş alanların zam farkı için tarih belli oldu

Milyonlarca emekli bekliyordu. Ödeme tarihi açıklandı. Zam farkları maaş hesaplarına yatırılacak. Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zam farkları ile harp ve vazife malullerine ek ödemeler, 26 Ocak’tan itibaren yapılacak.

Emekli Sandığı'ndan maaş alanların zam farkı için tarih belli oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada; Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 1 Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkın, banka ve PTT şubelerine gönderilerek, 26 Ocak’ta ödenmeye başlanacağı belirtildi.

Aylıklarını her ay alanlara; ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını 3’er aylıklar halinde alanlardan 1’inci gruptaki kasım-aralık-ocak dönemi alanlara 1 aylık, 2’nci grupta aralık-ocak-şubat döneminde alanlara 2 aylık, 3’üncü grupta ocak-şubat-mart döneminde alanlara 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildiği belirtildi. Ayrıca, yılın en geç ilk 3 ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile bu kapsamda olup aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödendiği belirtildi.