Gazete Vatan Logo

FED toplantısı ne zaman? Ekim ayında FED toplantısı var mı? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasaların gözü kulağı FED faiz kararında! Küresel resesyon riski devam ederken gelişmiş ülkelerdeki para politikalarının küresel ekonomik yavaşlamayı gerilemeye dönüştürdüğü belirtiliyor. Dünyada küresel resesyon uyarıları yapılırken uzun süreli durgunluğa sürükleme riski açıklamaları dikkat çekiyor. Piyasalarda altın, dolar ve petrol fiyatlarında etkili olan FED faiz kararının ne olacağı ise merak konusu. Goldman Sachs ekonomistlerinden Jan Hatzius'un ekibi Kasım'da da 25 baz puanlık artırım beklediklerini duyurmuştu. Gözler FED toplantısına çevrilirken yatırımcı toplantı tarihlerini araştırıyor. Peki, Ekim ayı FED toplantısı ne zaman? Ekim ayında FED toplantısı var mı? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı kasım ayında mı yapılacak? İşte FED toplantı takvimi!

FED toplantısı ne zaman? Ekim ayında FED toplantısı var mı? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasalarda resesyon endişesi devam ederken gözler FED tarafından gelecek açıklamalara çevrildi. Ekonomistlerin uzun süreli durgunluğa sürükleme riski açıklamaları endişeye neden olurken altın, dolar ve petrol fiyatlamalarında etkili olan FED faiz kararı ile ilgili tahminler de gelmeye devam ediyor. Yatırımcı FED toplantı tarihlerini araştırıyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 Ekim FED toplantısı ne zaman? Ekim FED faiz kararı ne olur? FED toplantısı kasım ayında mı yapılacak? İşte detaylar…

2022 EKİM FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED’in sitesinde yer alan toplantı takviminde ekim ayı toplantısı bulunmuyor. FED faiz kararını 1-2 Kasım 2022 tarihinde açıklayacak. Yılın son FED toplantısı ise 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED ekonomik öngörülerini açıklayacak.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Daha önce Goldman Sachs ekonomistlerinden Jan Hatzius'un ekibi Fed'in Kasım ayında faiz artırımını artıracağına yönelik fikir beyan etmişti. Fed'in 20-21 Eylül toplantısında faizi 75 baz puan ve Kasım ayında da 50 baz puan artıracağı beklentisini öne çıkaran ekip daha önce Eylül'de 50, Kasım'da da 25 baz puanlık artırım bekliyorlardı. Son toplantıda Fed üst üste beşinci kez faiz artırımına giderken ekonomistler kasım ayında 50 baz puanlık bir artış daha bekliyor. Fed Başkanı Powell karar sonrası yaptığı açıklamada faiz artırım hızının verilere bağlı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Son toplantının ardından yaptığı açıklamada Powell, ana hedeflerinin enflasyonu yüzde 2 seviyesine getirmek olduğunu söyledi. 'Fiyat istikrarını sağlamak bizim sorumluluğumuz" ifadelerini kullanan Powell, "Fiyat istikrarı olmadan ekonomi çalışmaz" ifadelerini kullanmıştı.

SON FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Fed eylül ayı toplantısında politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3,00-3,25 aralığına yükseltti. Ülkede yüksek enflasyon nedeniyle politika faizleri art arda beşinci kez artırılmış oldu.