Gazete Vatan Logo

Domates teklifi hazırlıyoruz

İzmir Fuarı’na katılan Rusya Enerji Bakanı Novak “Mevsimsel gelişmeleri dikkate alarak bir domates teklifini yakın zamanda sunacağız” dedi

Domates teklifi hazırlıyoruz

İZMİR Enternasyonal Fuarı’na ve Türkiye-Rusya İş Forumu’na katılmak için İzmir’e gelen Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, halen ambargolu olan domates için bir teklif hazırladıklarını söyledi.

Rusya’nın Türk domatesine uyguladığı ithalat kısıtlaması konusunda taraflar arasında görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Novak, “Bu konuda bir eylem planı hazırlıyoruz. Mevsimsel gelişmeleri de göz önünde bulundurarak Türkiye’den domates ithalatını değerlendiriyoruz. Bu konudaki teklifimizi yakın zamanda hazırlayacağız” dedi. Uçak krizinden sonraki ikili ticareti eskisinden daha iyi bir seviyeye taşımak istediklerini vurgulayan Novak, “Bu yılın ilk yarısında bile geçen seneye kıyasla ticaret hacmimiz yüzde 30 arttı” diye konuştu.

Novak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde son lisansların alınması için çalışmaların devam ettiğini de hatırlattı. Bu yılın sonuna kadar gerekli tüm izinleri almayı umut ettiklerini belirten Novak, “Böylelikle 2018’in başlarında inşaata başlayacağız” dedi. Novak. Türk Akımı’nın geleceğinde de risk öngörmediklerini ifade etti.

Haberin Devamı