Gazete Vatan Logo

Doğal gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Dönmez açıkladı

Doğal gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Dönmez açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Aralıkta doğal gazda fiyat değişikliği olmayacak" dedi.

Doğal gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Sahada hummalı bir çalışma var. 1200 dönümlük arazide gaz dönüşüm tesisini inşaa ediyoruz.

KARADENİZ GAZINDA SONA DOĞRU

Kara ve denizde boru serim işlemi bitti. 280 tonluk bir kilit ekipman Türkiye'ye getirildi. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak.

KARADAKİ TESİSLERİN SÜREÇTEKİ ÖNEMİ NEDİR?

Burası artık bizim ulusal sisteme vereceğimiz gazın işlenme tesisi. Bir de liman tarafı var, orada da lojistik işlemleri gerçekleştiriyoruz. Mart ayında ilk gaz sisteme girecek. 4 yıl sonra konutlardaki gazın tamamını karşılayacak.

DOĞAL GAZDA İNDİRİM OLACAK MI?

Doğalgazda sübvansiyon oranı yüzde 75. Doğalgazın üretilmesiyle vatandaşımıza gereken yardımları yapmak için elimizden geleni yapacağız. Buz gazla hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak.

DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSLERİNDE DOLULUK ORANLARI NEDİR?

Avrupa'da ciddi bir endişe var. Türkiye bu kışı sorun yaşamadan atlatacak. Burada öncelikle küresel fiyatlara bakmak gerekiyor. Pandemi öncesi ve sonrasına bakacak olursak doğalgazda anormal artışlar oldu. Ukrayna'daki savaş kısa sürede biterse piyasayı rahatlatır. Öngörülebilir fiyat tahmini söz konusu değil, oynaklık çok fazla.

Haberin Devamı

''ARALIK'TA DOĞA GAZA ZAM YOK''

Ama yaz aylarındaki yüksek seviyenin gerilediğini görüyoruz. Ancak bu geçici mi olacak yoksa kalıcı mı olacak göreceğiz. Ama Aralık ayında doğalgaza zam yapılmayacak''