Gazete Vatan Logo

Doğal gaz fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 12 arttı, Avrupa'da...

Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Resmen değişti. Yüzde 12 arttı. Avrupa’da doğal gaz fiyatları yaşanan arz endişeleriyle son dört ayın en yüksek seviyesine yükselerek 223,85 euro/MWh oldu. İşte son dakika haberinin detayları...

Doğal gaz fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 12 arttı, Avrupa'da...

Rus doğal gaz devi Gazprom'un Kuzey Akım 1 üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatını bir türbinin daha bakıma alınması nedeniyle günlük 33 milyon metreküpe indirmesi Avrupa'da gaz fiyatlarını rekora koşturdu. 1 Kasım 2022 tarihine kadar depolarını %80 oranında doldurmayı hedefleyen Avrupa, Kuzey Akım 1 üzerinden gelen gazın tamamen kesilmesinden endişe duyuyor. Yaşanan endişe ise doğal gaz fiyatlarında yükselişe yol açıyor.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören doğal gaz fiyatı, megavatsaat başına 210,25 eurodan güneş başladı. Ardından da 223,85 euro/MWh seviyesine kadar yükseldi. Bu ise dünkü kapanışa göre yüzde 12 oranında bir artış anlamına geliyor. 

Rusya, Kuzey Akım doğal gaz boru hattı üzerinden Avrupa'ya gönderdiği gaz miktarını, bugün itibarıyla kapasitenin yüzde 40'ından yüzde 20'sine düşüreceğini açıklamıştı. 

AB üyesi ülkeler de Rusya'dan akışın kesilmesi olasılığına karşı tedbir olarak doğal gaz tüketimini her ülkenin kendi koşuluna göre yüzde 15 azaltmakta siyasi olarak anlaşmaya vardıklarını açıklamışlardı.

Haberin Devamı