Gazete Vatan Logo

Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Tarihler netleşti, başvurular e-Devlet'ten, ödemeler...

Doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Ödemenin detayları netleşti. Bu kış ilk kez ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğal gaz fatura desteği sağlanacak. Kömür desteği olarak yapılan yakacak yardımının kapsamı genişletilerek doğal gaz ödemeleri için de nakit destek verilecek. Birçok vatandaş fatura desteğine nasıl başvurabileceğini merak ediyor. Bakan Yanık son yaptığı açıklamada başvuru tarihi ve destek ödemeleri ile ilgili yeni gelişmeleri paylaştı. Doğal gaz desteği için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Şubat ayında başvurular alınmaya başlayacak. Destek ödemeler ise mart ayında yapılacak.

Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Tarihler netleşti, başvurular e-Devlet'ten, ödemeler...

Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. "Fatura desteklerine başvurular ne zaman başlayacak?" diye merak edenler için  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık net tarihleri açıkladı. 

BAŞVURULAR ŞUBATTA, ÖDEMELER MARTTA

Ankara’da gazetecilerle kahvaltıda buluşan Bakan Yanık en çok merak edilen konulardan olan doğal gaz desteği ile ilgili bilgi verdi. Yanık, "Doğalgaz yardımı için başvurular şubat ayında, ödemeler mart ayında yapılacak." diye konuştu.  

Öte yandan Bakan Yanık son günlerde gelen zamlar nedeni ile tepki çeken hijyenik ürünler ile ilgili de açıklamalarda bulundu.  Yanık "Kadın hijyen ürünlerinin yanı sıra bize hasta bezi, çocuk beziyle ilgili talepler de geliyor. Bugüne kadar bununla ilgili bir çalışma yapılmadı. Ama bir çalışma yapabiliriz. KDV düştüğünde maalesef bunu ürünlere yansıtılmıyor. Ama bunun dışında bir üst sınır gibi başlıkları çalışabiliriz" dedi. (Sputnik)

Bakan Derya Yanık'ın doğalgaz destekleri ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından başvuru detayları yeniden gündeme geldi. 

Haberin Devamı

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kömür yardımı kadar doğal gaz desteği de sağlanacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğal gaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğal gaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı.

Sağlanan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.