Gazete Vatan Logo

Destek kararı! 20 milyon TL ödenecek

Son dakika destek kararı! Ödeme miktarı belli oldu. Detaylar açıklandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Afyonkarahisar’da don nedeniyle kirazları zarar gören çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için 20 milyon TL ödenecek.

Destek kararı! 20 milyon TL ödenecek

Cumhurbaşkanlığı tarafından Afyonkarahisar Valiliği’ne gönderilen para, çiftçilerin hesabına 10 gün içerisinde yatırılacak.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, konuyla ilgili yürütülen süreci Hürriyet’e anlattı. AK Partili Özkaya, milletvekillerinin konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini belirterek, “Nisanda, kirazlar tomurcuk dönemindeyken dondan dolayı zarar gördü. Dünyanın en iyi kirazları olan Sultanbağ kirazlarının yüzde 90’ı zarara uğradı. Tutanaklar tutturduk, tespitler yaptırdık ve bakanlıkla görüştük. Cumhurbaşkanımız Afyon’daki kiraz bahçelerinin su ve bakım ihtiyaçlarının önemli bir kısmını gidermiş oldu. Valilik tarafından çiftçinin ücretleri 10 gün içerisinde ödenecek” dedi. Özkaya, ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’yla yapılan görüşmelerin ardından TARSİM sigortasının kapsamında önemli değişikliklerin yapılacağını aktardı. Özkaya, “Kirazlar tomurcuk olduğu için TARSİM sigortası kapsamında değil. Bu kısmın çözülmesiyle ilgili bakanlıkla görüştük. Bakan bey talimat verdi. Önümüzdeki yıllarda sigorta kapsamına alınacak. Konuyla ilgili çalışma yapılacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı