Gazete Vatan Logo

Dar gelirlilere konut başvurusu ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut projesi şartları nelerdir, 81 ilde konut projesinden kimler yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin, "Her ne kadar muhalefet idrak edemese de ülkemizin öncülüğünde başlatılan bu çalışma önemli bir diplomatik başarıdır." Diyerek, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere." İfadelerini kullandı. Peki, Dar gelirlilere konut başvurusu ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut projesi şartları nelerdir, 81 ilde konut projesinden kimler yararlanacak?  

Dar gelirlilere konut başvurusu ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut projesi şartları nelerdir, 81 ilde konut projesinden kimler yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dar gelirli vatandaşlara müjdeyi verdi. Erdoğan “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Bu adım, kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olacak" dedi. Peki, Dar gelirlilere konut başvurusu ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut projesi şartları nelerdir?

Dar gelirlilere konut başvurusu ne zaman başlıyor, 81 ilde konut projesi şartları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız. Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız.

Haberin Devamı