Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg talebi! Bir renk daha eklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Togg'un tarihi açılış töreninin ardından 6 renk olan araçların 7.’sinin de Karadeniz’i temsilen yeşil renkte olmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg talebi! Bir renk daha eklendi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Bursa'nın Gemlik ilçesinde fabrikası büyük coşkuyla açıldı ve hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği tesisle birlikte üretim bugünden itibaren başlıyor. İlk üretilecek otomobiller test edilip sertifikasyonlarını aldıktan sonra 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda satışa çıkacak.

ERDOĞAN'DAN YENİ RENK TALEBİ

Tören sonrasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Cumhurbaşkanımız bir eksik buldu.'Yeşil renk yok' dedi' açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Karadenizlilere yanlış yapıyorsun. Karadeniz denildiğinde aklına yeşil gelir. Yeşilin olmadığı böyle bir durum bizi üzer. Tamam mı Gürcan" ifadelerini kullandı ve böylece Togg'un renk kataloğuna yeşil de girmiş oldu.

TÜRKİYE'NİN RENKLERİ

Togg'un renkleri önceki gün belli olmuştu. Togg Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağımız doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazımız C SUV’da “Türkiye’nin Renkleri”ni sizlerle buluşturacağız.

Haberin Devamı

Kampüsümüzün de yer aldığı Gemlik’in zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi suları

Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıyı

Oltu taşının göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını

Kula’nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini günümüze taşıyan gri ihtişamını

Kapadokya’nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejini

Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığını, C-SUV’un dış renklerinde buluşturduk