Gazete Vatan Logo

Çocuk destek bileşeni nedir, 1-2-3-4-5 çocuk sayısına göre ne kadar destek verilecek? Çocuk destek bileşeni paketine kimler, nasıl başvuracak, şartlar neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım miktarlarını duyurdu. Yeni programda, sosyal yardımlara 'Çocuk destek bileşeni' ismiyle yeni bir program dahil edilirken aile desteği ve doğal gaz desteklerinde ödeme miktarı da artırıldı. Bakan tarafından yapılan duyurunun ardından “Çocuk destek bileşeni” hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Çocuk destek bileşeni nedir, kimler, nasıl başvuracak? Çocuk destek bileşeni kapsamında çocuk sayısına göre ne kadar destek verilecek, başvuru şartları belli mi? İşte Çocuk destek bileşeni yeni sosyal yardım paketi hakkında merak edilenler ve e devlet Çocuk destek bileşeni başvurusu detayları…

Çocuk destek bileşeni nedir, 1-2-3-4-5 çocuk sayısına göre ne kadar destek verilecek? Çocuk destek bileşeni paketine kimler, nasıl başvuracak, şartlar neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamını genişlettiklerini belirterek, "Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450 TL - 600 TL olan destek tutarımızı 850 - 1.250 TL’ye yükseltiyoruz” dedi. Bakan Yanık ayrıca Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamının genişletildiğini duyurarak “Çocuk Destek Bileşeni’ ismiyle yeni bir destek programın detaylarını paylaştı. Peki, Çocuk destek bileşeni nedir, ne kadar, başvuru şartları açıklandı mı? Çocuk destek bileşeni başvurusu nasıl yapılır, yeni destek paketine kimler başvurabilir İşte e devlet Çocuk destek bileşeni başvurusu…

Çocuk destek bileşeni nedir, ne kadar?

“Çocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini belirtti. Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Çocuk destek bileşeni başvurusu nasıl yapılır, yeni destek paketine kimler başvurabilir, şartlar açıklandı mı?

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programından faydalanmak isteyen vatandaşların, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvurularını yapabildiğini hatırlatarak yeni tutarların da Kasım ayı ödemelerine yansıtılacağını vurguladı.

Sosyal destek ödemeleri ne zaman yatacak?

2022 yılı kış dönemi için söz konusu destek programına yönelik başvuruları Eylül ayının ilk haftası itibariyle e-devlet üzerinden yeniden almaya başladıklarını hatırlatan Bakan Yanık, yeni başvuru döneminde sadece ev sahiplerine değil aynı zamanda kiracı olan tüm sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşlarımıza da doğalgaz desteklerinden faydalanma imkanı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

E DEVLET ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU EKRANI