Gazete Vatan Logo

Çiftçiye destek paraları ödemeleri başladı! Pancar çiftçisi destekleme parası ne zaman yatırılacak? Çiftçi desteği ödemelerinde son durum ne?

Corona virüs salgınının ekonomiye etkisini azaltmak için hükümet tarafından destek paketleri hayata geçiriliyor. Corona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler ve bazı iş kollarında yapılan destek ödemeleri de gündeme geliyor. Peki, Pancar çiftçisi destekleme parası ne zaman yatırılacak? Çiftçi desteği ödemelerinde son durum ne? İşte çiftçi avansları ve destek ödemeleri hakkındaki son durum...

Çiftçiye destek paraları ödemeleri başladı! Pancar çiftçisi destekleme parası ne zaman yatırılacak? Çiftçi desteği ödemelerinde son durum ne?

Corona virüs salgınının ekonomiye etkisini azaltmak için hükümet tarafından destek paketleri tek tek hayata geçiriliyor. Ekonomik tedbirler kapsamında çiftçilerin avans ve destek ödemeleri yapılmaya başlandı.

PANCAR ÇİFTÇİSİ DESTEKLEME PARASI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Hazine ve Maliye Baklanı Berat Albayrak Türk Şeker'in 40 bin çiftçiye verilmesi gereken avansla, küspe istihkak bedellerinin ödemesinin erken yapılacağını açıklamıştı. 250 milyon lira bugün pancar çiftçisinin hesabında olacak.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarının ardından Türk Şeker de pancar üreticilerine erken ödeme müjdesini internet sitesinden duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı corona virüs destek paketleri kapsamında, Türk Şeker de 40 bin çiftçinin ödemelerinin 3 Nisan 2020 tarihinde (bugün) toplamda 250 Milyon TL erken ödeme yapacağını açıkladı.

ÜRETİCİLERE DESTEK ÖDEMELERİ 27 MART'TA BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de üreticilerin hesaplarına 27 Mart saat 18.00'den itibaren 1 milyar 987 milyon 581 bin liralık destek ödemesinin yatırılmasına başlanacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Mazot gübre, anaç koyun keçi, hububat-baklagil, dane mısır, hayvan hastalık tazminatı ve tiftik keçileri ilave desteği kapsamında toplam 1 milyar 881 milyon 426 bin liralık destek ödemeleri 27 Mart'ta başladı. Üreticilerin hesabına, mevcut ödemelere 106 milyon 155 bin lira daha ilave edilerek, toplamda 1 milyar 987 milyon 581 bin lira yatırılmaya başlandı.

Mazot gübre desteğiyle 21 ilde 610 bin 502 üreticiye 1 milyar 196 milyon lira, anaç koyun keçi desteğiyle 80 ilde 196 bin 116 yetiştiriciye 580 milyon lira, hububat-baklagil desteğiyle 20 ilde 46 bin 820 üreticiye 164 milyon lira destek sağlanıyor. Dane mısır desteğiyle 7 ilde 9 bin 799 üreticiye 22 milyon lira, hayvan hastalık tazminatı kapsamında 68 ilde 686 yetiştiriciye 16,2 milyon lira ve tiftik keçilerine ilave destek çerçevesinde 3 ilde 131 yetiştiriciye 226 bin lira ödeme yapılacak.