Gazete Vatan Logo

Çevre bilinci cüzdanda

Çevreye Duyarlı Bonus kredi kartında daha az PVC kullanılıyor. Kazanılan puanlar Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na bağışlanıyor

Garanti Bankası, çevre bilinci kavramını cüzdanlarımıza kadar soktu. Şubat ayında hizmete sunduğu ‘Çevreci Bonus’ (Asıl adı Çevreye Duyarlı Bonus) kredi kartıyla Türkiye’de bir ilke imza atan banka, finans sektöründe bundan sonra gerçekleştirilecek projeler için öncülük ederken, doğasever tüketicilerin de büyük ilgisiyle karşılaştı.

Son 15 yıldır Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) Türkiye’deki en büyük destekçilerinden biri konumunda bulunan Garanti Bankası’nın yeni kredi kartını hayata geçiren isim olan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin projenin iddialı hedeflerini VATAN’a anlattı. Sezgin, Çevreci Bonus’la doğayı koruma çalışmalarına üç alanda katkıda bulunmak istediklerini söyledi. “Nedir bunlar?” sorumuza yanıt veren Sezgin “Bu kartlar diğerlerine göre yüzde 50 daha az PVC yani plastik içeriyor. Ayrıca ekstreleri kağıt materyalle değil, e-mail yoluyla yolluyoruz. Kartlarla ilgili tüm basılı materyallerde ise geri kazanılmış kağıt kullanılıyor” dedi. Diğer özellikleri ise Çevreci Bonus’un sorumluluk yönünü güçlendiriyor.

Örneğin müşteriler Bonus kredi kartıyla yaptıkları her 100 YTL’lik harcama için iş yerinin anlaşmasına göre 0.5 ile 10 YTL arasında bonus puan kazanıyor. Çevreci Bonus ise kazanılan bu hediye puanların yüzde 10’u ile yüzde 30’u arasındaki bölümünü otomatik olarak WWF’ye bağışlıyor. (Kartın segmentine göre bağış miktarı değişiyor. Normal Bonus’da yüzde 10, Bonus Plus’da yüzde 20, Bonus Premium’da yüzde 30 bağış oranı var.) Peki bu kartı nasıl edinebiliyoruz? Garanti Bankası’nın diğer tüm kartlarında olduğu gibi şube ya da diğer dağıtım kanallarından başvuru yapılabiliyor. Ayrıca Garanti Bankası’nın normal Bonus kartından kullanan tüketiciler internet, telefon ya da şubelerini kullanarak Çevreye Duyarlı Bonus kartına geçiş yapabiliyor.

Haberin Devamı