Gazete Vatan Logo

Çanakkale’nin ‘akıllı yol haritası’ tamam

Çanakkale’nin “akıllı şehir” vizyonuna katkı vermeyi amaçlayan Aklım Fikrim Çanakkale projesinde birinci faz tamamlandı.

Çanakkale’nin ‘akıllı  yol haritası’ tamam

Kale Grubu, Türkiye Bilişim Vakfı ve Novusens işbirliği ile Şubat ayında başlatılan ve Çanakkale’nin “akıllı şehir” vizyonuna katkı vermeyi amaçlayan Aklım Fikrim Çanakkale projesinde birinci faz tamamlandı. “Çanakkale ile Akıllı Geleceğe” sloganıyla 4 aydır sürdürülen yoğun saha ziyaretlerinin ardından, Çanakkale’nin “akıllı şehir yolculuğunun” yol haritası çıkartıldı. Bu yol haritasında Çanakkale Akıllı Şehir Ortak Akıl Platformu oluşturulması, finansal sürdürülebilirlik için Ortak Şehir Fonu başta olmak üzere akıllı şehir finansal kaynakları yaratılması ve Akıllı Şehir Stratejisi’nin belirlenerek Akıllı şehir Eylem Planı’nın ortaya koyularak uluslararası işbirlikleri geliştirilmesi başlıkları yer aldı.

Örnek teşkil edebilir

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, bu yıl 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Kale Grubu’nun bu projeye, kente karşı bitmeyen bir sorumluluk duygusuyla öncülük ettiğini söyledi. Kale Grubu’nun Çanakkale’nin Çan ilçesinde filizlenip bugün küresel ortaklarıyla uçak motoru üreten bir Grup haline dönüştüğünü vurgulayan Bodur Okyay, “Çanakkale, sürdürülebilir kalkınma ve kapsayıcı refah için kentlerimizin akıllı şehirlere bilgi toplumuna dönüşümüne örnek teşkil edebilir. Bütün gayemiz bu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı da ekonomik ve sosyal kalkınmayı hızlandırmanın, bütün şehirlerimizin ortak amacı, ortak hedefi olması gerektiğini söyledi.

AKLIM FİKRİM ÇANAKKALE

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli, Aklım Fikrim Çanakkale projesinin amacını ve gelinen noktayı aktardı.