Gazete Vatan Logo

Bu yıl rekor yatırım yapacağız

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kocabıyık, 2008’de 381 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı

İlk iki ayda piyasa verilerinin olumlu görünmediğini söyleyen Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kocabıyık, buna rağmen 2008’de 381 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 2008’in ilk iki ayında da piyasa verilerinin çok olumlu gözükmediğini belirterek, “Bu çalkantıların derinleşmesi Türkiye’nin de etkilenmesi anlamına gelecektir” dedi. Kocabıyık, piyasalarda yaşanan tedirginliğe rağmen 2008’de 381 milyon dolarlık rekor yatırım planladıklarını açıkladı.

Politikada, bazı vakit kaybettirici tartışmalar olsa da 2007 yılında iki önemli seçim yaşandığını dile getiren Kocabıyık, “Değişimin iyi yönetilmesi gerekiyor. Aksi kaosa yol açar” şeklinde konuştu. “2008 bizim için bir dönüm noktası olabilir” diyen Kocabıyık, “Ben burada eğitime harcanan bütçeyi bir iki yılda 3 misline arttırmaktan bahsediyorum. Kaynak olarak da yıllardır dile getirdiğimiz kayıtdışı ekonomi ile mücadeleyi görüyorum” dedi.

Borusan Holding’in hedeflerine ilişkin konuşan Kocabıyık, “2007 için hedefimiz yüzde 21’lik bir büyüme idi. Yıl sonunda yaptığımız hesaplarda konsolide ciromuz 3 milyar dolar eşiğini aştı. Dolayısıyla büyüme oranımız yüzde 28 olarak gerçekleşti” dedi.

Enerjide ilk 10 hedefi

Borusan CEO’su Agah Uğur ise ArcelorMittal ile 500 milyon dolarlık bir sıcak haddeleme tesisi yatırımı kararı aldıklarını ve yassı çelikte dikey entegrasyona geçtiklerini kaydederek, resmi açılışın sonbahar başında yapılabileceğini, sahadaki hareketin ise Mayıs sonuna doğru başlayabileceğini söyledi.

Uğur, Maya Enerji’yi satın alarak enerjiye adım attıklarını aktararak, “Hedefimiz Türkiye’nin en büyük 10 enerji üreticisinden biri olmak” dedi.

PERİLİ KÖŞK BORUSAN’A UĞURLU GELDİ

Ahmet Kocabıyık, şirket yönetim merkezinin Rumelihisarı’ndaki Perili Köşke taşınmasının bir faydasını görüp görmediklerinin sorulması üzerine, “Perili Köşk motivasyonumuzu arttırdı. Perili Köşk sonuç olarak uğurlu geldi” dedi.

Yabancılar bizi de yoklamaya başladı

CEO Uğur, enerji konusunda bir yabancı yatırımcıyla ne kadar geç evlenirlerse o kadar iyi olacağını belirterek, “Bu konuda acelemiz yok. Yabancı yatırımcılar yavaş yavaş yoklamaya başladı. Özelleştirmelerle yabancı ilgisi hızlanacak” görüşünü dile getirdi.

Gider yönetiminde başarısız olduk

2008 yılında cirolarını yüzde 20’lik artış ile 3 milyar 600 milyon dolara yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Agah Uğur değerli YTL nedeniyle gider yönetiminde istedikleri noktada olmadıklarını dile getirerek, “Gelir dolar, gider YTL olunca gider yönetiminde oldukça başarısız olduk” dedi.

Haberin Devamı