Gazete Vatan Logo

Bu fonun hedefinde ‘Yapay zeka’ var

Boğaziçi Üniversitesi Melek Yatırım Ağı ile İstanbul Portföy güçlerini birleştirerek Türkiye’nin teknoloji alanındaki girişim sermayesi yatırım fonunu kurdu. 25 milyon lira yatırım bütçeli fon öncelikle nesnelerin interneti, biyoteknoloji, yapay zeka gibi alanlardaki girişimleri destekleyecek

Bu fonun hedefinde ‘Yapay zeka’ var

Boğaziçi Üniversitesi merkezli kurulan Boğaziçi Üniversitesi Melek Yatırım Ağı (BUBA) ve portföy yönetim şirketi Istanbul Portföy (IP), güçlerini birleştirerek kurdukları Bosphorist Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun lansmanını gerçekleştirdi.

BÜMED Sosyal Tesislerinde gerçekleşen İstanbul merkezli bu girişim sermayesi yatırım fonunun lansmanında girişimciler ve yatırımcılar bir araya geldi. Türkiye’deki girişim ekosistemini besleyerek erken aşama girişimlere ihtiyaçları olan sermayeyi sağlamak amacıyla kurulan Bosphorist Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, temas ettiği girişimlere finansal desteğin yanı sıra iş geliştirme, finans, M&A ve diğer stratejik yönetim kararları konusunda sürekli danışmanlık verecek.

25 Milyon TL yatırım bütçesiyle 2018 yılı sonuna kadar 20 girişimi destekleme hedefinde olan Bosphorist Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun odağındaki girişimlerin sektörleri ise nesnelerin interneti, e-ticaret servisleri, tarım teknolojileri, biyoteknoloji, yapay zeka ve finans teknolojileri olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Gelirin % 5’i Boğaziçi’ne

Portföyün kurucu ortaklarından BUBA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör, girişim sermayesi yatırım fonunun Türkiye’de kurulan ilk teknoloji odaklı fon olduğuna dikkat çekti. Satabileceği ürünü olan yıldız adaylarını aradıklarını belirten Bilgör “Bu yıldızları ekosisteme dahil edecek, temas ettiğimiz girişimleri yatırımcılarla buluşturacak desteği vermek istiyoruz. Desteğimiz projeye göre 500 bin lira ile 2 milyon lira arasında olabilecek” diye konuştu. Bilgör “İlk yatırımını almış, yani tohum değil de fidan aşamasına gelmiş projelerle ilgileniyoruz. Tüm teknoparklarla çok yakınız. Ancak kazancın yüzde 5’ini Boğaziçi Vakfı’na bağışlayacağız” diye konuştu. Fonun bir diğer kurucu ortağı olan İstanbul Portföy’ün ortaklarından Alpaslan Ensari de fonun vergi avantajına dikkat çekti. Kurumlardan da talep olduğunu belirten Ensari, bireysel emeklilik sisteminin yüzde 1’lik kısmı bu tür fonlara aktaracak olmasının, ısınma turu yapan bazı kurumların ilgisini çektiğini söyledi.

Haberin Devamı