Gazete Vatan Logo

Bu bölümleri okuyanlar işsiz kalmıyor! İşte istihdamı yüksek ilk beş meslek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022’de yükseköğretim mezunlarının istihdam oranının, lisans mezunlarında yüzde 71.7, ön lisans mezunlarında yüzde 64.9 olduğunu açıkladı.

Bu bölümleri okuyanlar işsiz kalmıyor! İşte istihdamı yüksek ilk beş meslek

TÜİK’in yükseköğretim Istihdam göstergelerine göre; lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı, bir önceki yıla göre artış gösterdi. Lisans seviyesinde en yüksek kayıtlı istihdama sahip olan bölümler; yüzde 96 ile özel eğitim öğretmenliği,yüzde 94.3 ile tıp, yüzde 91.3 ile elektrik öğretmenliği, yüzde 90.6 ile elektronik öğretmenliği, yüzde 90.1 ile Otomotiv öğretmenliği oldu. Lisans seviyesinde kayıtlı istihdam oranının en yüksek olduğu ilk 5 alan; yüzde 82.2 ile sağlık ve refah, yüzde 78,4 ile mühendislik, imalat ve inşaat, yüzde 78.1 ile eğitim, yüzde 76.2 ile bilişim ve iletişim teknolojileri, yüzde 71.8 ile doğa bilimleri, matematik ve istatistik oldu.

İLK İŞ BULMA SÜRESİ UZADI

Lisans mezunlarında ortalama ilk bulma süresi, 2022 yılında bir önceki yıla göre artarak 13.6 aydan, 13.9’a çıktı. Gelirler kıyaslandığında ise aylık ortalama kazancı en yüksek olan 5 bölüm; pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik ve elektroniği, uçak bakım ve onarımı oldu.