Gazete Vatan Logo

Borussia Dortmund ürünlerini Türk şirket üretecek

İstanbul Moda Konferansı’nın isim sponsoru DS-Concept, 735 milyon dolar cirolu 12 alım grubunu Türkiye’ye getirdi. Bu şirketlerden biri Borussia Dortmund futbol takımının lisanslı ürünlerini Türkiye’de ürettirecek.

Borussia Dortmund ürünlerini Türk şirket üretecek

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) düzenlediği 8.Uluslararası İstanbul Moda Konferansı’nın isim sponsorluğunu üstlenen Almanya merkezli finans kuruluşu DS-Concept Intelligent Trade Finance, beraberinde toplam 735 milyon dolar cirolu 12 alım grubunu ilk kez Türkiye’ye getirdi. Şirketin CEO’su Ansgar Hütten, ABD’den İngiltere’den Çin’e dünya ticaretine yön veren ülkelerde ofislerinin bulunduğunu belirterek, buralarda edindikleri ilişki ağını Türk hazır giyim sektörünün hizmetine sunacaklarını söyledi.


Hütten, “DS-Concept Intelligent Trade Finance, uluslararası ticaret finansmanı alanında faaliyet gösteren ve dünya ticaretine yön veren bir organizasyon. Her firmanın ihtiyacına özel finansal çözümler geliştiriyoruz. Daha önce hiç Türkiye pazarına girmemiş 12 alım grubunu beraberimizde getirdik. Türk hazır giyim ve konfeksiyon üreticileri için bu önemli bir fırsat. Dubai, Almanya ve İspanya’dan gelen, yıllık toplam 735 milyon dolarlık ciroları bulunan bu gruplar, Türkiye’nin hazır giyim ihracatına güç katacaklar. Alım gruplarımızdan biri Avrupa’nın ikinci büyük futbol kulübü Borussia Dortmund’un lisanslı ürünlerini Türkiye’de ürettirecek.”

Haberin Devamı