Gazete Vatan Logo

BlockFİ iflas mı etti? Kripto para piyasasında iflas çalkantısı!

Kripto para piyasalarında iflas dalgası başladı. FTX'in iflası sonrası kripto para piyasalarında olumsuz dalga devam ediyor. Kripto para alım-satımı yanında faizli mevduat ve kredi hizmetleri de sunan BlocFi iflas başvurusunda bulunacağı iddia edildi. Peki, BlockFİ iflas mı etti? Kripto para piyasasında iflaslar mı başladı? Kripto para piyasalarında son durum ne? İşte BlockFİ hakkın merak edilenler…

BlockFİ iflas mı etti?  Kripto para piyasasında iflas çalkantısı!

Kripto dünyasında FTX'in iflasıyla başlayan olumsuz hava devam ediyor. Kripto para piyasalarından çalkantılı haberler gelmeye devam ederken kripto para alım-satımı yanında faizli mevduat ve kredi hizmetleri de sunan BlocFi’nin iflas hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

BLOCKFİ İFLAS MI ETTİ? 

The Wall Street Journal BD merkezli BlockFi çalışanlarını işten çıkarmak ve yasal iflas başvurusunda bulunmak için gerekli planları hazırladığı iddia edildi.

2017 yılında Zac Prince ve Flori Marquez kurulan BlockFi çeşitli geleneksel bankacılık hizmetlerini kripto para alanında sunmayı amaçlıyordu.

BLOCKFİ PARA ÇEKME İŞLEMLERİNİ DURDURDU MU?

Kripto kredi platformu BlockFi, para çekme işlemlerini durdurdu. BlockFi, FTX'in iflası sonrasında para çekme işlemlerini askıya aldığını duyurdu.

BLOCKFİ NEDİR?

ABD merkezli BlockFi 2017 yılında Zac Prince ve Flori Marquez kuruldu. BlockFİ geleneksel bankacılık hizmetlerini kripto para alanında sunmayı amaçlıyordu. son olarak Bitcoin ve Ethereum hesaplarına yıllık yüzde 5,5 faiz ödemesi yapıyordu. BlockFi sabit coinlere ise yıllık yüzde 11,5 faiz veriyordu. Bu bir anlamda dolar hesabına geleneksel bankaların çok üstünde bir şekilde getiri sağlıyordu. BlockFi geçen yıl 3 milyar dolarlık değerlemeyle 300 milyon dolarlık yatırım almıştı. Kripto paralarda bu yıl yaşanan düşüş ise firmayı zor durumda bıraktı. Bugün iflas etmiş durumda olan FTX zordaki BlockFi'ye 400 milyon dolar likidite sağlamıştı.

Haberin Devamı