Gazete Vatan Logo

Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar?

Bitcoin 2021 yılının Kasım ayında gördüğü yılında gördüğü 69 bin dolarlık tarihi zirvesine yaklaşmaya başladı. Bitcoin bugün 44 bin doların üzerine yükseliş gerçekleştirdi. Kasım 2021'de 68 bin 990 doları gören Bitcoin, o tarihten bu yana yaklaşık olarak yüzde 39 değer kaybetmişti. Peki, Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar?

Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar?

Bitcoin (BTC) fiyatı, 44 bin doların üzerine çıkarak 1,5 yıllık döngüyü kırdı. Hafta sonu 40 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin (BTC), dün akşam saatlerinde Nisan 2022'den bu yana ilk kez 44 bin doların üzerine çıktı. Kripto para yatırımcıları heyecanlanırken, yükselişin devam edip etmeyeceği Bitcoin’deki yükselişin neden olduğuna dair araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, Bitcoin neden yükseliyor, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Şu an Bitcoin kaç dolar?

BİTCOİN NEDEN YÜKSELİYOR, BİTCOİNDEKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Pazar günü 40 bin dolar seviyesinde işlem gören lider kripto para birimi, dün yükselişe geçerek 44 bin dolara ulaştı. Bu yükselişle BTC, 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed'in artık faiz indirimine gideceğine yönelik piyasa tahminleri ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'lerin (borsa yatırım fonu) onaylanacağına yönelik beklentilerin etkisiyle yükselişe geçti.

Bitcoin bu haliyle Meta, Tesla ve Berkshire Hathaway şirketlerinin piyasa değerini de geçmiş oldu.

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası Fed'in 2024 yılında faiz indirimine gidebileceği beklentisi doları güçsüz kılarken altın ve kripto para tarafında hızlı yükselişler yaşanıyor.

Ayrıca Bitcoin Borsa Yatırım Fonları'na dev şirketlerin yaptıkları fon güncellemeleri de yükselişi destekliyor. Bitwise ve BlackRock'ın SEC'e yaptıkları spot Bitcoin ETF başvurularını güncellemeleri de piyasanın hareketlenmesine neden oldu.

YÜKSELİŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

Hürriyet.com’un haberine göre Bitcoin rallisinin kurumsal yatırımcı ilgisiyle ve ETF'lerin listelenmesiyle birlikte desteklendiği belirtiliyor. Bitcoin için 48 bin ile 53 bin dolar aralığında yükseliş olabileceğine değinen analistler ivmenin yukarı yönlü olduğunu öne sürdü.

UZMAN, TAVSİYE, YORUMLARA İNANMAYIN

Türkiye’de kripto para piyasalarına yönelik olarak düzenleme bulunmuyor. Bu nedenle kripto para hakkında yorum yapan, tavsiye veren, temel, teknik analiz yapan kişilere itibar edilmemesi gerekiyor. Sermaye piyasasında çalışan kişilerin Sermaye Piyasası Kurulu’nun açmış olduğu sınavlara girerek lisans alması ve bu lisansla uzmanlık yapması sağlanırken kripto para piyasalarında herhangi bir kural ve otorite bulunmadığı için bilgili ya da bilgisiz herkes yorum yapıp, tavsiye verebiliyor. Çalıştıkları kurumların menfaatlerini gözeterek yorum, tavsiyede bulunan kripto para uzmanı olarak kendini tanıtan kişilere güvenilmemesi gerekiyor. Sosyal medya, video siteleri üzerinden yorum yapıp hacim oluşturmaya çalışan kişilere de inanılmaması menfaatinize olacaktır.

Haberin Devamı