Gazete Vatan Logo

Bitcoin neden düştü, bugün kaç dolar? Bitcoinde düşüş devam edecek mi?

Kripto para piyasası hafta sonuna sert düşüşle başladı. 4 Aralık 2021 Cumartesi günü Bitcoin, 42 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin ve Ethereum yüzde 20'ye yakın değer kaybetti. Peki, Bitcoin neden düştü? Bitcoin kaç dolar, işlem hacmi en yüksek kripto para birimi Bitcoinde düşüş devam edecek mi?

Bitcoin neden düştü, bugün kaç dolar? Bitcoinde düşüş devam edecek mi?

Kripto para yatırımcısı bitcoindeki sert düşüş sonrası düşüşün nedenini sorgulama başladı. İşlem hacmi en yüksek kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum hafta sonuna sert düşüşle başladı. 51 bin ile 50 bin Dolar arasında hareket eden Bitcoin fiyatı 53 binden 42 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Piyasa hâkimiyeti açısından 2. sıradaki ethereum da yüzde 20'ye yakın düşüş sergiledi. Ethereum, 3 bin 500 doların altını test etti. Peki, Bitcoin neden düştü, bugün kaç dolar? Bitcoinde düşüş devam edecek mi?

BİTCOİN NEDEN DÜŞTÜ?

30 Eylül tarihinden beri en düşük seviyeyi gören bitcoin saat 10.44 itibarıyla yüzde 16’nın üzerinde değer kaybıyla 47 bin 165 dolar seviyesinde hareket ediyor. Bitcoin’in (BTC), 7 günlük kaybı yüzde 13 seviyelerinde olurken, piyasa hacmi ise 997 milyar seviyesinde bulunuyor.

Kriptomeda Kurucusu Eray Dengiz kripto para piyasalarında yaşanan ani düşüşün sebebini Hürriyet Gazetesi’ne açıkladı. Dengiz düşün nedenini "Omicron varyantının ve Fed’in yüksek enflasyonla artan rahatsızlığının neden olduğu belirsizliklerin ardından geldiğini düşünüyorum" şeklinde açıkladı.

Haberin Devamı

BİTCOİN KAÇ DOLAR?

1 bit 47608,40 dolar.

EL SALVADOR BİTCOIN SATIN ALDI

El Salvador, Bitcoin fiyatlarında yaşanan düşüşü alım fırsatı olarak görerek, 48 bin 670 dolar seviyesinden 150 Bitcoin daha satın aldığını açıkladı.

Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden tek ülke olan El Salvador, geçtiğimiz günlerde Bitcoin şehri kurmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda tapering’i (varlık alımı azaltımı) hızlandırabileceği yönünde mesaj verdi. Bu söylemin gerçekleşmesi Fed’in faiz artırım takvimini de öne çekebilir. 14-15 Aralık’ta yapılacak Fed toplantısına verilecek mesajları kritik olacak. Fed'in para potikasında olası değişikliklerin kripto para piyasalarında sınırlı bir etki yaratması bekleniyor.