Gazete Vatan Logo

Bimeks, Hakkari’ye ‘teknoloji’yi götürüyor!

Barış sürecini desteklemek ve Kuzey Irak’tan gelen potansiyeli değerlendirmek isteyen Bimeks, Hakkari’de mağaza açacak. Bimeks, ildeki ilk teknoloji marketi açmış olacak.

Geçen yıl yabancı rakipleri Electro World ve Darty’yi satın alarak dikkat çeken Bimeks, Hakkari’ye mağaza açan ilk teknoloji marketi olacak. Barış sürecini desteklemek ve Kuzey Irak’tan kaynaklanan ticari potansiyeli değerlendirmek isteyen Bimeks, Hakkari mağazasını 13 Şubat’ta açacak.

Barış sürecine katkı olsun

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, “Hakkari’de bir yıldan fazla bir süredir mağaza açma çalışmalarımız sürüyordu. Burada mağaza açmamızın iki önemli sebebi var. Birincisi başlatılan barış sürecine destek vermek istiyoruz. İkinci neden ise bölgede Kuzey Irak’tan kaynaklanan ciddi bir ticare aktivite ve bunun getirdiği büyük bir potansiyel var. Onu da değerlendirmek niyetindeyiz” dedi.

Bimeks, geçen yıl önce Electro World Türkiye’yi 6 milyon lira bedelle bünyesine kattı ardından İngiliz Kesa grubuna ait Darty’nin de Türkiye’deki mağazalarını almak için anlaşma yaptı. Şirket şu anda Türkiye genelinde 110 mağazasıyla hizmet veriyor. Bu mağazalara Electro World’den alınan mağazalar da dahil...

700 milyon TL ciro bekleniyor

Toplam 93 metrekarelik alana ulaşan Bimeks, Rekabet Kurulu’ndan Darty için onay çıkarsa 28 mağazaya daha sahip olacak. 2013 sonuçlarını henüz açıklamayan şirketin 2013 cirosunun 700 milyon lira civarında olması bekleniyor.

Haberin Devamı