Gazete Vatan Logo

Betty Boop ile Hello Kitty’i Körfez’e taşıyor

Ekka Kozmetik, Betty Boop’un ardından Hello Kitty’nin de kozmetik ürünlerinin Türkiye lisansını aldı. Hedef Türkiye ve Ortadoğu’da iki markayla söz sahibi olmak...

Betty Boop ile Hello Kitty’i Körfez’e taşıyor

KAAN Kazaklar’ın sahibi olduğu Ekka Kozmetik, kozmetikte lisanslı ürünleri Türk tüketicisiyle buluşturuyor. Ekka, Betty Boop’un ardından Hello Kitty’nin de kozmetik ürünlerinin Türkiye lisansını aldı. Ekka, bu markanın sadece Türkiye değil Ortadoğu haklarını da aldı. Şimdi hedef önce Türkiye’de, sonra Ortadoğu’da bu markalarla söz sahibi olmak.

AVM’lerde stand açarak işe başlayan Ekka, kısa sürede Gratis, Watsons, Rossman gibi zincirlere girdi. Şu anda 800’e yakın noktada tüketiciyle buluşuyor. Kaan Kazaklar, ürünlerin yüzde 80’inin ithal olduğunu, ojeyi Türkiye’de yaptırdıklarını anlattı. Kazaklar, “Biz 3 yıl önce yola 3 ortak çıktık ve başlangıçta üretimi Türkiye’de yapıyorduk. Ancak Türkiye’de üretim çok pahalı. Bir süre sonra ortaklarımızla da ayrı düşünce yola tek başına devam etmeye başladım. Şimdi ithalat ağırlıklı çalışıyoruz. Ucuz üretim yapıp kaliteden ödün vermek istemiyoruz” diye konuştu. Hello Kitty ürünlerini Watsons mağazalarında, Betty Boop ürünlerini Gratis mağazalarında sattıklarını kaydeden Kazaklar, şöyle devam etti: “Lisanslı ve kaliteli ürün imajımızı oturtmak istiyoruz. Şu anda 300 Gratis, 50 Watsons, 50 Rossman mağazasında varız. Semt markeklerine indirim kampanyalarıyla giriyoruz. Satış noktalarımızı artırmayı hedefliyoruz. Ciromuzu katlamak ve zincir marketlerle büyümek istiyoruz. Bir diğer hedefimiz ise Ortadoğu ülkelerine ihracat yapmak. Çünkü Hello Kitty ve Betty Boop bu ülkelerde çok seviliyor. 2016’da bu projemizi Dubai ile hayata geçireceğiz.”

Haberin Devamı