Gazete Vatan Logo

Benzine zam mı geldi? Güncel motorin ve benzin mazot fiyatları ne kadar? Benzin zammı 2022!

Benzin zammı var mı, benzin mazot fiyatları ne kadar? Benzin ve motorin fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasının (EPGİS), açıklamaları yakından takip ediliyor. Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.  Peki, Peki, benzine zam geldi mi, benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu?

Benzine zam mı geldi? Güncel motorin ve benzin mazot fiyatları ne kadar? Benzin zammı 2022!

Benzin ve motorine zam mı geldi, ne kadar oldu? Güncel akaryakıt fiyatları 2022 araştırması başladı. Araç sahipleri EPGİS açıklamalarını takip ederken, güncel akaryakıt fiyatlarını da sorguluyor. Akaryakıta en son 1 Şubat’ta zam gelmişti. EPGİS "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 02/02/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 39 Motorinde 32 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." ifadelerini kullanmıştı.  Sosyal medya platformlarında benzin ve motorin fiyatlarına zam geleceği iddiaları üzerine motorin ve benzine zam mı geldi, sorusuna yanıt aranıyor. Peki, güncel benzin mazot fiyatları ne kadar?

BENZİNE VE MOTORİNE ZAMI MI GELDİ?

Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 08/02/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 80 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.

GÜNCEL MOTORİN VE BENZİN MAZOT FİYATLARI

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 14,71 liradan satılan motorinin litre fiyatı 15,51 lira olacak.

Haberin Devamı

Motorinin litresi İstanbul'da 14,62 liradan 15,42 liraya, İzmir'de 14,71 liradan 15,51 liraya çıkacak.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.