23 Eylül’de beyin ameliyatı geçiren BDDK Başkanı Mukim Öztekin, sağlık sorunlarını gerekçe gösterip görevini bıraktı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldı. Eylül’de beyin ameliyatı geçiren Öztekin’in 12 Kasım itibarıyla görevinden ayrıldığı açıklandı. Öztekin’in yerine BDDK Başkanlığı’na 2. Başkan Mutalip Ünal vekalet edecek. Öztekin de Başbakanlık Başmüşavirliği görevini yürütecek.
Göz rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye giden Mukim Öztekin’in yapılan tetkikler sonucu beyninde bir sorun teşhis edilmişti. Öztekin, 23 Eylül’de 5 saat süren başarılı bir beyin ameliyatı geçirdi.
90 gün süresi vardı
Ameliyat sonrası rapor alan Öztekin’in 24 Aralık’a kadar işbaşı yapması gerekiyordu. Sağlık sorunu ve rapor bile olsa 90 günlük süre ‘mazeret’ olarak kabul edilmiyor ve bu durumda ‘iş göremezlik ’raporu veriliyor. Bankacılık Kanunu’nun 84’ncü maddesine göre, geçici iş göremezlik halinin 3 aydan fazla sürmesi halinde, bu durumda olan üyelerin üyelikleri düşüyor ve bir ay içinde yeni atama yapılıyor. 49 yaşındaki Mukim Öztekin, 2012’de BDDK Başkanı olarak atanmıştı.






