Gazete Vatan Logo

Başbakan: Merkez’in faiz politikasını tasvip etmiyorum

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye’nin ekonomi politikalarında hiçbir sapma olmayacağını söyleyerek, Merkez Bankası’nın faiz politikasını tasvip etmediğini, faizlerin daha da inmesi gerektiğini kaydetti

Erdoğan, Yedinci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanı seçilirsem, Türkiye’nin ekonomi politikalarında hiçbir sapma olmayacak” diye konuştu. Ekonominin artık seçimlerden etkilenmediğini, çok sağlam yasal düzenlemeler ve reformlarla güçlü bir zeminde ilerlediğini belirten Erdoğan, “Mesela iki gün sonra seçim var, ekonomide bir sıkıntı var mı? Yok. Yeni başbakan belli değil, buna rağmen ekonomide sıkıntı yok. Çünkü piyasalar bize ve politikalarımıza güveniyor” dedi.

Erdoğan, faizlerin daha da düşmesi gerektiği yönündeki mevcut görüşlerini de tekrarlayarak, “Merkez Bankası’nın faizdeki tavrını tasvip etmiyorum, faizin daha da düşmesi lazım. Türkiye’de yatırımların devamı için faizin inmesi lazım. Faiz enflasyonun da en önemli nedenidir. Enflasyon faiz arasındaki ilişki, sebep netice ilişkisidir. Buna kimse başka nedenler uydurmasın, bunların hepsi tali nedenlerdir. İşte şu ana kadar geldiğimiz noktada bakınız, faiz yükselmiştir, enflasyon yükselmiştir. Faiz düşmüştür, enflasyon düşmüştür. Yüzde 63 faiz, 30 enflasyon. Düştükçe enflasyon düştü, tek haneli rakamlara geldik. Amerika’ya bak, Japonya’ya, İsrail’e bak, Avrupa’nın değişik ülkelerine bak, nerede enflasyon düşük, orada faiz düşüktür. Bu ekonomiyi okumak da yaşamak da bunların hepsini yaptık, bu tezgahlardan geçtik. Vaka budur. Bunu görmeye mecburuz, eğer bunu göremiyorsak çok ciddi bir yanlışın içerisindeyiz, bizim yatırımlardan başka çıkışımız yok” diye konuştu.

Haberin Devamı