Gazete Vatan Logo

Balık fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! İstavrit, kolyoz, hamsi...

Balık fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İstavrit, kolyoz, yerli hamsi, Karadeniz hamsisi... Hepsi tükendi, balıkçı esnafı kepenk kapattı. Marmara, Ege ve Karadeniz’de etkili olan fırtına balık tezgahlarını etkiledi. İşte balık fiyatlarında son durum...

Balık fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! İstavrit, kolyoz, hamsi...

İki gündür etkili olan fırtına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık Halini olumsuz etkiliyor. Fırtına sebebiyle balık az gelince, fiyatları yükseldi Balıkhane boş kaldı. Bazı balıkçı esnafının balık azlığından kepenk kapattığı Balıkhane de balıkçılar Fırtınanın dinmesini bekliyor.

Balık haline istavrit, kolyoz ve yerli hamsinin geldiğini belirten Balıkçı Barış Yıldız, "Havalar iki gündür fırtınalı ve soğuk. Balık gelmiyor, az geliyor. Balık az gelince fiyatlar yükseliyor. Bugün balıkhanemize istavrit, kolyoz ve yerli hamsi geldi. İstavritin kilosu 25, kolyozun 30, yerli hamsinin 50, Karadeniz hamsisinin de kilosu 40 liradan satılıyor. Yarın fırtınanın dinmesi bekleniyor. Fırtına dinip balık gelmesi durumunda balık fiyatları da uygun olur" şeklinde konuştu.

FIRTINA UYARISI YAPILMIŞTI: BALIK FİYATLARI ARTABİLİR

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde balıkçılar üç gün sürecek fırtınanın balık fiyatlarını yükselteceği konusunda vatandaşları uyararak, balık almaları çağrısında bulundu.

Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan fırtına sonrası Marmara, Ege ve Karadeniz’de fırtına başladı. Üç gün sürmesi beklenen fırtınanın balık fiyatlarını yükseleceğini belirten Bandırmalı balıkçı Barış Yıldız, "Bugünden itibaren 3 gün sürecek bir fırtınalı hava var. Fırtınada kayıklar denize açılamayacağı için balık azlığından fiyatlar biraz yüksek olacak.

Haberin Devamı

Şu anda Hamsinin kilosu 50 Lira, Erdek tarafından gelen yerli Kolyoz var onun kilosu da 30 Lira. Yerli Hamsi 50 Lira İstavriti kilosu da 25 Liradan satıyoruz. Bugün balık fiyatları uygun. Yarın fiyatlar yüksek olabilir. Biz vatandaşları uygun fiyata balık almaları için uyarıyoruz" şeklinde konuştu.