Gazete Vatan Logo

Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir?

Av yasağı Karadeniz’de 1 Eylül itibariyle sona erdi. Balıkçılar, ilk gün ağlarını denize saldı. Denize açılan balıkçılar, ağlarını istavritle doldurdu. Yeni balık sezonunda balık fiyatları pek çok kişi tarafından merak edilirken eylül ayında yenilecek balık çeşitleri de araştırılıyor. Peki, Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir? İşte 2022 eylül balık fiyatları!

Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir?

Karadeniz’de balık sezonu açıldı. İlk günün bereketiyle ağlar doldu taştı. Balıkçıların yeni sezonla birlikte yüzü gülerken, balık bolluğu da tezgahtaki fiyatlara yansıdı. İlk günden balık fiyatları yarı yarıya düştü. Peki, Balık hali fiyatları ne kadar oldu? Eylülde hangi balık yenir? İşte eylül ayı balık çeşitleri ve 2022 eylül balık fiyatları!

BALIK FİYATLARI NE KADAR?

Sezon öncesi 120 liraya satılan istavritin kilo fiyatı da 50 liraya geriledi. Tezgahlarda yer alan çupra 130, somon 100, alabalık 70, barbun 50 lira, izmarit 40 lira, levrek ise 150 liraya satılıyor.

EYLÜL AYINDA HANGİ BALIK YENİR?

Eylül ayının gelmesiyle balık sezonu açılır. Yağmur suyunu alan palamut irileşir ve bollaşır, izmarit, istavrit, sardalya ve kılıcın tadı yerindedir. Bolca görülen kırlangıcın yanında lüfer azdır ama sezonu gelmiştir. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbunya, çinekop, çipura, kılıç ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır.

EYLÜL AYI BALIKLARI

- Lüfer

- Kolyoz

- İzmarit

- Barbunya

- Çinekop

- Çipura

- Kılıç

Haberin Devamı

- Kırlangıç