Gazete Vatan Logo

Bakan Kurum: İstanbulumuza 1,5 milyon yeni yuva diyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümü 1.5 Milyon Riskli Konut İlk Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum: İstanbulumuza 1,5 milyon yeni yuva diyoruz

Bakan Kurum’un açıklamaları şu şekilde: “Bugün Cumhurbaşkanımızla buluşmak için Gaziosmanpaşa'yı insan seli gibi akan iki bayramı bir arada yaşatan tüm kardeşlerimi sevgi ile saygı ile hürmetle selamlıyorum.

İstanbul'umuz binlerce yıllık tahinin en kıymetli anlarına şahitlik edeceğimiz müjdeler gününe, bu coşkuya, inşallah birazdan tüm İstanbul'da sayın Cumhurbaşkanımızın paylaşacağı müjdeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. 85 milyon vatandaşımıza, gönül coğrafyamıza, herkesin İstanbul'unu, güçlü Türkiye'yi işaret ediyorsunuz, Allah hepinizden razı olsun diyorum. Bayramınız mübarek olsun diyorum.

'İSTANBUL'UMUZA 1.5 MİLYON YENİ YUVA KURUYORUZ'

Tam 13 milyon kardeşimiz güvenli yuvalarına kavuştu. Yerinde, hızlı gönüllü dönüşüm dedik. Şimdi yeni bir iddiayı ortaya koyuyoruz. İstanbul'da yüzyılın dönüşümü diyoruz, devlet millet el ele birlikte dönüşüm diyoruz. İstanbul'umuza 1.5 milyon yeni yuva diyoruz.

İnşallah İstanbul dönüşecek, ülkemiz güçlenecek. İstanbul binlerce yıldır nice depremler, yangınlar yaşamıştır. Kaç kez yıkılmış kurulmuş nice acılar görmüştür. Kahramanmaraş depremleri ile beraber 100 yılda 130 bin canımızı kaybettik. Bunun için depreme hazır Türkiye diyoruz. Dirençli şehirler diyoruz, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde var gücümüzle çalışıyoruz.

Haberin Devamı

'106 BİN YUVANIN TEMELLERİNİ ATAN BİR TÜRKİYE VAR'

Depremin üzerinden 78 gün geçtikten sonra 106 bin yuvanın temellerini atan bir Türkiye var. İlk etapta 319 bin, toplamda 650 bin yuvamızı yapmak için çalışan bir Türkiye var ve İstanbul’umuzun 39 ilçesinde 700 bin dönüşümü bitiren sahada Gaziosmanpaşa’da, Üsküdar’da, Başakşehir’de 39 ilçesinde 93 bin yeni yuva yapan ve İstanbul’umuzda ilk 100 bin konutların temellerini atan bir Türkiye var.

İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız, üreteceğiz. Gönül gönüle bu dönüşüm işini başaracağız.

Tüm bu hedeflerin mimarı Cumhurbaşkanımızdır. Bugün de Gaziosmanpaşa’dadır. Milletimizin geleceği için milletinin yanındadır. 94 yılında bu aziz şehrin medeniyet yürüyüşünü yeniden başlatan İstanbul’un efsane belediye başkanı burada. İşte bizim liderimiz, 100 yılda yapılacak işleri 20 yılda bitiren adam. İşte İstanbul’da 6 milyon yuvamızı vatandaşımıza kavuşturacak lider. İşte ömrünü milletine adayan, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımıza, tarihin, milletin, Sultan Fatih’in huzurunda söz veriyoruz. TOKİ’mizle, Belediye Başkanlarımızla, ekiplerimizle sizlere yeni yuvalarınızı kurmak, burada Gaziosmanpaşa’da sizlere söz verdik. Birazdan anahtarlarımızı teslim edeceğiz. Her sokakta her mahallede birlikte olacağız, İstanbul’u birlikte dönüştüreceğiz.

14 Mayıs’ta tüm hedeflerimizi gerçekleştirmek için Gaziosmanpaşa’da sandıkları patlatacak mıyız? Doğrusu AK Parti, doğru zaman Recep Tayyip Erdoğan diyecek miyiz?"