Gazete Vatan Logo

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev: Türkiye'nin gücünü gösteriyor

Rize-Artvin Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile çok sayıda bakanın katılımıyla hizmete açıldı. Açılış törenin konuşma yapan Aliyev, "Türkiye süratle gelişiyor. Türkiye bugün dünya çapında söz sahibi olur, büyük güç sahibi oluyor. Havalimanları, barajlar, yollar, okullar Türkiye'nin gücünü gösteriyor" dedi.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev: Türkiye'nin gücünü gösteriyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kürsüye çıktığında kendisini selamlayan Türk vatandaşlarını görünce gülümseyerek sözlerine başladı. Aliyev, Aziz ve değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aziz Türk milleti. Yeniden kardeş Türkiye topraklarında olmaktan çok memnunum. Bütün Türk kardeşlerimi selamlıyorum. Azerbaycandan selamlar getirdim. Beni bu güzel havalimanı açılışına davet ettiği için Erdoğana teşekkür ediyorum. Kardeş Türkiye günden güne güçleniyor ve gelişiyor. Bütün bunun temelinde yapılan siyaset ve aziz kardeşim Erdoğanın büyük emeği vardır. Türkiye bugün dünya çapında büyük bir güç merkezidir ve söz sahibidir. Aynı zamanda ülke içinde de büyük projelere imza atmaya kadirdir dedi.

KARDEŞLİĞİMİZ BİZE ATALARIMIZDAN MİRASTIR
Azerbaycan cumhurbaşkanı olarak bu açılışa katılmasının Türkiye-Azerbaycan birliğinin tezahürü olduğunu söyleyen Aliyev, Biz her zaman biriz, iyi günde ve kötü günde. İkinci Karabağ Savaşı bunu bir daha göstermiştir. Savaşın son gününe kadar Türkiye bizim yanımızdaydı. Bugün de biz birlikteyiz. Karabağın yeniden inşa edilmesi için bu güzel havalimanını yapan şirketler orada da imar işleri ile meşguldür. Biz dünya çapında birbirine en bağlı ülkeleriz ve ülkelerimiz çok büyük sınavlardan geçmektedir. Bizim kadim şehrimiz Şuşada Türkiye-Azerbaycan arasında imzalanan beyanname, bizim ilişkilerimizi müttefiklik seviyesine çıkardı. Biz hem dostuz hem kardeşiz hem de artık resmi olarak müttefikiz. Bu siyaset bize atalarımızdan kalan mirastır. Bize vasiyettir ve biz buna sadığız. Ben bugün kardeşimin memleketindeyim yani kendi memleketimdeyim. Uçakla gelirken aziz kardeşim Erdoğana da söyledim. Uçağın penceresinden bakınca dedim ki Burası cennettir. Yaşasın Rize, yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye- Azerbaycan birliği diye konuştu.

Haberin Devamı