Gazete Vatan Logo

Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşecek mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!

Denizlerde avlanma yasağının kalkmasına kısa süre kaldı. Yaz aylarının sonuna gelirken yeni sezonu bekleyen balıkçılar denizlere açılacak. Balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek sezonun ilk balıklarını tezgahlara taşıyacak. Peki, Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşer mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!

Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşecek mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!

Yaz bitip sohbahara yaklaştığımız bugünlerde kıyı bölgelerinde hummalı bir hazırlık başladı. Yeni sezona “merhaba” diyecek olan balıkçılar av yasağının kalkmasını bekliyor. Denizlerde avlanma yasağı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirleniyor. Gözler Bakanlıktan yapılan açıklamaya çevrilirken balıkçılar da av yasağının bitip yeni sezonun başlayacağı tarihi araştırıyor. Peki, Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları ne kadar olur, düşer mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!

AV YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Yeni av sezonu Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül'de, Akdeniz'de ise 15 Eylül'de başlayacak. Marmara Denizi'nin güneyi ve Kuzey Ege'de avlanma yasağının sona ermesiyle 1 Eylül'de balıkçılar  ağlarını suya bırakacak.

BALIK FİYATLARI DÜŞECEK Mİ? 

Yeni sezonun açılmasıyla balıklar tezgahtaki yerlerini alacak. Av yasağının kalkmasıyla birlikte balık fiyatlarını düşmesi bekleniyor.