Gazete Vatan Logo

Atakey patates hisse ne zaman işlem görecek? Atakey Patates halka arz sonuçları, fiyatı ve işlem tarihi nedir, Atakey Patates halka arz ne zaman işlem görecek?

Atakey Patates hisse ne zaman işlem görecek, Atakey Patates halka arz kaç lot verdi? Atakey Patates halka arz sonuçları açıklandı. Atakey Patates borsa işlem tarihi bu hafta itibarıyla yakından takip edilmeye başlandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan ve geçtiğimiz hafta halka arzı gerçekleştirilen Atakey Patates halka arz sonuçları belli olunca borsadaki işlem tarihi sorgulanmaya başlandı. 19-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Atakey halka arzın büyüklüğü de 1,1 milyar TL oldu. Peki, Atakey Patates borsada ne zaman işlem görecek? Atakey Patates Gıda halka arz kaç lot verdi? İşte , Atakey Patates halka arz sonuçları ve ATAKP borsa işlem tarihi…

Atakey patates hisse ne zaman işlem görecek? Atakey Patates halka arz sonuçları, fiyatı ve işlem tarihi nedir, Atakey Patates halka arz ne zaman işlem görecek?

Atakey Patates Gıda halka arz sonuçları belli oldu! 19-21 Temmuz tarihleri arasında halka arzı gerçekleştirilen Atakey Patates halka arzın büyüklüğü de 1,1 milyar TL oldu. ATAKP koduyla borsada işlem görecek halka arzın işlem tarihi de netlik kazandı. Yapılan açıklamada satışa sunulan 28.224.000 TL nominal değerli payların tamamının satışı sonucunda şirketin halka açıklık oranı yüzde 20,34 oldu. Peki, Atakey Patates halka arz borsada ne zaman işlem görecek? Atakey Patates hisse kaç lot verdi, Atakey Patates halka arz sonuçları nedir? İşte Atakey Patates halka arz işlem tarihi…

ATAKEY PATATES HALKA ARZ SONUÇLARI 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan ve 19-21 Temmuz tarihleri arasında halka arzı gerçekleştirilen Atakey Patates Gıda halka arz sonuçları açıklandı.

Atakey Patates Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arzında 1 TL nominal değerli pay için 39,50 TL’den talep toplandı. Yapılan açıklamada satışa sunulan 28.224.000 TL nominal değerli payların tamamının satışı sonucunda şirketin halka açıklık oranı yüzde 20,34 oldu.

Haberin Devamı

Halka arzda kurumsal yatırımcılardan 9,40 kat, bireysel yatırımcılardan ise 3,86 kat talep geldi. Böylece, halka arzda planlanan tahsisatın toplam 4,97 katı talep toplanmış oldu. Dağıtım sonucunda planlandığı şekilde payların yüzde 80’i bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si de kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Halka arz sonucunda, 1.665.366 adedi Yurt İçi Bireysel Yatırımcı olmak üzere, toplam 1.665.576 yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildi.

ATAKEY PATATES BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Atakey Patates’in ATAKP koduyla 27 Temmuz 2023 Perşembe günü işlem görmeye başlayacak.

ATAKEY PATATES GIDA HAKKINDA

Atakey Patates Gıda San. Tic. A.Ş.’nin tesisi Afyonkarahisar’ın Susuz Beldesi’nde yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük patates fabrikalarından biri olan tesis, 22.000 ton mamul madde ve 70.000 ton hammadde deposuna sahip. Atakey Patates Gıda, Türkiye donuk parmak patates tüketiminin %20’sini kendi tesisinde üretmektedir.

Atakey tesisi, TFI çatısı altındaki hızlı servis restoranlarının (Burger King, Popeyes, Arby’s, Usta Dönerci ve Sbarro) dondurulmuş parmak patates ihtiyacını karşılamaktadır. Kuruluş tarihinden belli bir süre sonra fabrika, Çin’deki Burger King restoranlarının da parmak patates ihtiyacını tedarik etmeye başladı. Atakey halihazırda, 4.000 ton Türkiye, 2.500 ton ise Çin’in 5 farklı bölgesi olmak üzere aylık 6.500 ton dondurulmuş parmak patates üretimi gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı