Gazete Vatan Logo

Asgari Ücret Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı ne zaman? İşte bir sonraki asgari ücret toplantı tarihi!

2023 asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı yapıldı. Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda hükümet, işçi ve işveren temsilcileri ile gerçekleştirildi. İlk toplantıda Bakanlığı, asgari ücret anketi açıklandı. Kamuoyunun yanında, işçi ve işverenlerin asgari ücret beklentileri temsilcilerle paylaşıldı. Milyonların beklediği asgari ücret zammı ile ilgili gözler bir sonraki yani ikinci toplantıya çevrildi. Peki, Asgari Ücret Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret toplantı tarihleri belli mi? Asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı ne zaman? İşte bir sonraki asgari ücret toplantı tarihi!

Asgari Ücret Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı ne zaman? İşte bir sonraki asgari ücret toplantı tarihi!

Asgari ücretlinin maaşının belirlenmesi için gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı yapıldı. Hükümetin arabuluculuğunda işçi ve işveren temsilcilerinin katıldığı toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın asgari ücret anketi paylaşıldı.

Yapılan anket çalışmasında işçi, işveren ve farklı mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyuna 2023 yılı asgari ücret beklentisi sorulmuştu. Anket sonuçlarına göre, işçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 TL’nin üzerindeyken, işverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin TL oldu.

İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun ortak beklentisi ise 7 bin 845 TL oldu.

Asgari ücretle çalıştığını belirten işçilerin asgari ücretten beklentisi de ortalama 7 bin 630 TL olarak hesaplandı.

İlk toplantının ardından Türkiye’nin gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısına çevrildi.  

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNDE İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere ikinci toplantıyı 14 Aralık'ta yapacak.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak yeni ücret Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları sonucunda netleşecek.

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Asgari ücret zammının Aralık ayının son haftası itibariyle açıklanması bekleniyor.